top of page

Somato emotional release (SER)

Bijgewerkt op: 27 feb. 2023

Somato Emotional Release® is…

.... een elegante manier om met lichaam en geest te werken om emotionele problemen of herinneringen in de weefsels los te laten ('somata' - Grieks voor lichaam)


SER is een proces dat voortbouwt op de principes van craniosacraal therapie om lichaam en geest te helpen omgaan met de resteffecten van trauma. Ervaringen die traumatisch of overweldigend zijn, zijn op dat moment vaak te veel om te verwerken en het emotionele aspect is 'ommuurd' in de lichaamsweefsels.


Je lichaam heeft een geheugen.

Net als je geest heeft je lichaam een ​​geheugen. Het onthoudt pijn, verdriet, angst en trauma.

Deze body-mind-benadering helpt je onderdrukte emoties die een factor kunnen zijn in je slechte gezondheid te verkennen, uiten, loslaten, verwerken of integreren.

Dit doe je allemaal in je eigen tempo in overeenstemming met je innerlijke wijsheid - dat deel van jou dat precies weet wat het probleem is, hoe het is ontstaan, wat er moet gebeuren voor een oplossing en op welke termijn.


"Als je zelf geen NEE kunt zeggen, zal je lichaam het voor je doen.”

Het kan zijn dat je verkouden bent geworden na een periode van hoge stress. Je hebt lange dagen gewerkt, niet genoeg geslapen en je behoeftes op de laatste plaats gezet - en als gevolg daarvan is je immuunsysteem verzwakt en beland je ziek in bed. Omdat je geen nee zei tegen de eisen van je leven, deed je lichaam het voor je.


Met cranio kan je leren om te luisteren wanneer jou lichaam nee zegt.


Zeg JA tegen jou NEE!


Hoe zou het zijn om leren NEE te zeggen wanneer je lichaam dit aangeeft?

Hoe zou het zijn om te luisteren naar wat je lichaam je heeft te vertellen?


Cranio is een zachte vriendelijke manier om te leren luisteren naar het fluisteren van je lichaam.


Ook je adem heeft veel te vertellen, hoe adem jij?


Cranio en adem, ik vind het een fijne prachtige manier om mijn eigen zachtheid te ontdekken, voelen en te ervaren.21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page