SUSANNA REDEKER

Ik ben Susanna Redeker en sinds 2018 getrouwd met mijn "maatje" en beste vriend Luc. Ik heb één prachtige dochter en ik heb één 'niet geboren kind'.

MASSAGE THERAPIE

Creativiteit is een deel van mijn leven.

In 1989 ben ik de Wackers Kunstacademie gaan doen. Tijdens de kunst academie masseerde ik wel eens mede studenten en zo kwam ik in aanraking met massage! Masseren is voor mij ook een vorm van creatief bezig zijn, geen enkel mens is immers hetzelfde!

Ik heb met veel plezier de School voor Massage in Amsterdam gedaan.

Een intensieve 3 jarige opleiding met allerlei massage technieken, zoals: rebalancing, shiatsu, polariteitsmassage, persoonlijke ontwikkelingen en meer.

Bij elkaar een mooi pakket voor mij om door te geven aan een ander!

 

CRANIO SACRAAL THERAPIE

In 2008 heb ik besloten om de opleiding cranio sacraal te volgen bij Peirsman Cranio Sacraal Academie. Wat een gevoel van thuiskomen was dat! Het waren pittige jaren, met veel zelf verdieping, ont-wikkeling, groei en zelfbewustzijn. Mijn ervaring tijdens deze opleiding was dat ik mij veilig mocht voelen om de verdieping aan te gaan. Om te ontdekken wat de oorzaak is van lichamelijke pijn en ongemak. Dit veilig-voelen is voor mij mijn basishouding voor elk behandeling die ik geef.

Met het geven van een Cranio Scaraal behandeling voel ik hoe "ik thuis kwam in mijn lichaam". Het voelde aan als een meditatie, een geschenk van rust en ruimte. Dit gevoel van thuiskomen, veilig voelen, van rust en ruimte geef ik graag door tijdens mijn behandeling aan mensen!

 

TRAUMAVERWERKING

Door mijn eigen ervaring in trauma, mag ik wel zeggen dat ik een trauma deskundige ben.  Met het volgen van nascholing / opleiding kom ik steeds weer mijn eigen stuk hierin tegen. Het voelt elke keer als een laagje die er af mag gaan. Ik gun mijzelf nu ook de ruimte om dit zo stap voor stap te mogen doen. Ik hoef het niet ( meer) in één keer op te lossen.

KUNST

In 1989 besloot ik om kunst te gaan studeren in Amsterdam.

Ik heb Wackers Kunstacademie gekozen vanwege de ambachtelijke kant, waar de eerste drie jaar van de vijfjarige opleiding veel aandacht werd gegeven aan de ambacht, leer eerst maar goed vorm tekenen en de basis van schilderen te ontdekken.

Maar de kant van illustraties trok mij meer en dat kon deze academie mij helaas niet geven. Daarom ben ik met mijn illustraties een autodidact te noemen. Mijn leefwereld vertaal ik naar verhalende illustraties die je raken.

 

MIJN PASSIE

Ik woon in de achterhoek en ik vind de wereld om mij heen een bron van inspiratie! Soms zie ik iets kleins en dan maak ik in mijn hoofd al een illustratie!

Ik heb veel fantasie en ik vind het elke keer weer een geschenk dat ik mijn fantasie wereld in een kleine wereld op papier kan omzetten.

 

BOEK

Op 26 september 2012, kwam mijn eerste boek uit die ik heb mogen illustreren, een boek over Madiba. Het levensverhaal van Nelson Mandela. 
In 2021 komt er een brochure uit over kinderen en schooltuintjes van Gea Oosterveld.

cranio sacraal susanna redeker zutphen p

LOGO

Ontwerp: Ellen Kool - website -

Inspiratie: Jan Obdam - website -

Voor mij staat mijn logo - labyrint -voor de weg die ik bewandel waar ik aandacht kan besteden wat er zich binnenin mij afspeelt, wat mij beweegt, wat mij dwars zit om naar mijn uiteindelijke bestemming te bewegen: het midden, de kern van mijn wezen. Ik kan hier niet verdwalen, het pad leid mij vanzelf naar het midden toe, naar binnen. Een levensweg!

Zo werk ik met cranio sacraal therapie, een weg naar binnen toe, waar er geen goed of fout is; waar er twijfel mag zijn, onrust, allerlei emoties, diepgang is, je kijkt naar je eigen leven... in een labyrint kan je maar één richting op en dat is naar jezelf toe! Om van daaruit naar buiten toe te treden, wat je binnen hebt ontdekt, zo ga je de wereld weer in.

Zoals Jan zegt: "Het is een in- en uitademen."

PDF CV Susanna Redeker

Interview Zutphen Bruist

OPLEIDINGEN

MIJN DROOM
Tijdens de cranio sacraal module pasgeborenen werd mijn levensplan duidelijk als een weefgetouw. Ik zie mijzelf op de juiste plek bij mijn weefgetouw. Ik zie mijn leven als een gewoven wandkleed. Ik weef een wandkleed van mijn eigen draadjes. Al de verschillende draadjes, al de verschillende levensfasen, de losse draadjes, de kleurrijke draadjes van je leven, draden die nog mogen ontstaan, oude draden die al oeroud zijn. Alles heeft verbinding met elkaar, alles is verbonden met elkaar, verbinding met je zelf. Ons innerlijk is de leidraad waarop het patroon van ons leven is geweven. Tijdens de meditatie kon ik de verbinding voelen tussen wat ik weef en wat ik voor een ander kan weven. Eén draad kan het hele uiterlijk van jouw weefpatroon veranderen. Welke draad wil jij in je persoonlijke of professionele leven leren weven? 

Susanna-Redeker-boogschieten.jpg

BOOGSCHIETEN

Mijn andere passie is boogschieten! Het meditatieve karakter van het boogschieten sluit voor mij naadloos aan bij cranio sacraal! Voor het boogschieten is het belangrijk om in opperste concentratie te zijn. De schutter dient één te worden met zijn doel. Wanneer ik bij het loslaten van de pijl in de juiste gemoedstoestand bevind, doet het er niet toe of ik de doel raak of niet, de meditatie en het tot mijzelf komen doet op zo'n moment meer dan genoeg!