cranio sacraal susanna redeker zutphen p

OVER SUSANNA

Vanuit tekenen naar masseren... van kunstacademie naar de school voor massage en van daar uit naar de Peirsman Cranio Sacraal Academie.

Creativiteit en bewustwording zijn twee onderdelen in mijn leven.

Tijdens mijn weg die ik bewandel besteed ik vaak aandacht wat er zich binnenin mij afspeelt, wat mij beweegt, wat mij dwars zit. Daar kom ik mijn angsten tegen. 
Ingesleten patronen, die zichtbaar worden en ik op zo'n moment kan omarmen om daarna naar een diepere patroon te gaan. Vaak voelt zo'n patroon hetzelfde aan, maar ik weet ( een innerlijk weten) dat ik toch een stap verder ben gekomen.
En zo wandel ik stap voor stap op mijn weg om naar mijn uiteindelijke bestemming te bewegen: het midden, de kern van mijn wezen. Ik kan hier niet verdwalen, het pad leid mij vanzelf naar het midden toe, naar binnen, naar mijn essentie. 


Tegelijk is mijn essentie groter dan mijn patronen. 
Ik kan het verder niet zo goed woorden aan geven, het is een gevoel, een diep weten wat van binnenuit komt.


Zo werk ik sinds 1997 met lichaamsgerichte therapie, een weg naar binnen toe, waar er geen goed of fout is; waar er twijfel mag zijn, onrust, allerlei emoties, diepgang is, je kijkt naar je eigen leven... in een labyrint kan je maar één richting op en dat is naar jezelf toe! Om van daaruit naar buiten toe te treden, wat je binnen hebt ontdekt, zo ga je de wereld weer 
"Het is een in- en uitademen."

Susanna-Redeker-boogschieten.jpg

YOGA

Vanaf de jaren '90 is Yoga een deel van mijn leven. Het lichaams bewustzijn, de kracht... met flexibiliteit. Hoe ik Yoga doe, zo voel ik mij vaak. Soms ervaar ik meer de kracht, soms meer de flexibiliteit. Ik vind het belangrijk om naar mijn lichaam te luisteren. Het gaat mij om de weg naar de houding toe.

BOOGSCHIETEN

Mijn andere passie is boogschieten! Het meditatieve karakter van het boogschieten sluit voor mij naadloos aan bij cranio sacraal! Voor het boogschieten is het belangrijk om in opperste concentratie te zijn. De schutter dient één te worden met zijn doel. Wanneer ik bij het loslaten van de pijl in de juiste gemoedstoestand bevind, doet het er niet toe of ik de doel raak of niet, de meditatie en het tot mijzelf komen doet op zo'n moment meer dan genoeg!

LOGO

Ontwerp: Ellen Kool - website -

PDF CV Susanna Redeker

Interview Zutphen Bruist 

Interview Contact