top of page

Je ogen


Ogen 'zien' alles wat we in ons leven meemaken en onze visuele cortex bewaart dit zodat we ervan kunnen leren om beter met onze omgeving te kunnen omgaan. ​ ​Ogen zijn zeer stressgevoelig. Dus elke stressvermindering zal zijn weerslag hebben op je ogen. Door je ogen open te houden stimuleert dat het denken/vergelijken/focussen. Als je ogen gaan focussen zijn ze op zoek naar stress. Ze richten zich ook op; is het veilig/niet veilig.


​De ogen zijn onze belangrijkste zintuigen. Alle belastende opgeslagen beelden in de hersenen beïnvloeden in meer of mindere mate het complexe functioneren van de ogen.  De spanningen in de zes buitenste oogspieren, de spanningen in de spieren van de iris (het principe van inzoemen), de spanning in de oogbol, de spanning van de netvliezen en de spanning in de oogzenuw beïnvloeden het samenspel van kunnen zien. Met uiterst subtiele oogtechnieken worden de ogen ontladen van spier-en zenuwspanning.


Onze ogen hebben het zwaar te verduren. Dag na dag vragen we het uiterste van ze. Af en toe een verwendag hebben ze niet alleen verdiend, ze hebben dit hard nodig. 

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page