top of page

CRANIO SACRAAL EN DE OVERGANG

Rondom de overgang ben je vaak meer gevoelig voor stress. Cranio sacraal kan een mooie manier zijn om deze stress te verminderen! De stress in je lijf kan veel verschillende klachten geven. Bijvoorbeeld pijn in je nek, rug en schouders, hoofdpijn, buikklachten, last van harde geluiden, tintelingen en nog veel meer. Door de zachte heilzame behandeling met Cranio worden blokkades losgemaakt. Hierdoor krijgt je zelfherstellende vermogen een prikkel waardoor je lichaam en je hoofd de stress gaan loslaten. Vaak komen er ook emoties vrij, waarin er tijdens de behandeling ruimte is om deze te verwerken. Na een behandeling kan er ruimte ontstaan voor meer ontspanning in je dagelijkse leven.


Burn-out voorkomen

Cranio kan je helpen om je hoofd en je lijf weer met elkaar te verbinden. Als die twee in balans zijn dan kun je signalen van stress beter signaleren. Je leert dan eerder nee te zeggen, rust te nemen en beter voor jezelf te zorgen.​

"Stress; hoe meer stress, hoe meer last van overgangsklachten!"

OVERGANGSKLACHTEN

De meer bekende overgangsklachten als opvliegers en nacht-zweten , stemmingswisselingen, van prikkelbaar tot depressieve gevoelens, overgewicht, huilbuien,  botontkalking, urineverlies, vermoeidheid en slaapproblemen zijn vaak bekend bij vrouwen. Zij hebben vaak een enorme impact op jou en je omgeving.

Maar ook de minder bekende overgangsverschijnselen als gewricht- en spierklachten, plotselinge paniek, vergeetachtigheid, draaierigheid of duizeligheid, je terugtrekken, droge slijmvliezen, gespannen borsten, psychische stress en spanningen, brandende tong, hoofdpijn, hart- en vaatziekten, angst en hartkloppingen en pijn bij het vrijen zijn klachten die je in deze levensfase de nodige onzekerheid en zorgen kunnen geven.

Let ook op je schildklier!

Je schildklier is een heel belangrijk orgaan in je lichaam en wanneer deze minder goed werkt krijg je hier snel last van.

Er kunnen veel verschillende klachten optreden en niet iedereen weet dat dit schildklierklachten zijn. Vaak weet je als vrouw niet welke klachten komen door de schildklier die niet goed werkt en welke bijvoorbeeld komen door de overgang of PMS.


Wil je checken of je klachten mogelijk overgangsklachten kunnen zijn: PDF-test; print deze eerst uit om in te vullen.


338 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page