top of page

"Take care of your body, it’s the only place you have to live." Jim Rohn

ZOMER BUITEN YOGA

Vanaf juni geef ik buiten yoga les, aan de IJssel op een prachtige plek!

Wanneer jij je aanmeld, kom je in de buitenyoga groepsapp.

Tijdstip

19:30 -20:30

Waar

Aan de IJssel, vlakbij het labyrinth -klik hier-

Een paar regels

​- met regen gaat het niet door

- vanaf 4 mensen

- neem warme kleding / deken mee, rond 19:30 kan het al afkoelen 

- yogamatje / handdoek mee

- iets te drinken 

Kosten
- per les €10,00

Aanmelden
Whatsapp

SOMATISCHE YOGA

​Ik had mijn yoga opleiding afgerond en voor mijn gevoel mistte ik iets. Na wat rond kijken kwam ik somatische yoga tegen en het was voor mij meteen een gevoel van thuiskomen in mijn lichaam.

Somatische yoga is voor mij cranio yoga; verstillen, vertragen, vertrouwen, ademen en vooral voelen, wie ben ik in relatie met mijn lichaam.

Lichaamswijsheid

Wanneer je spieren niet meer weten hoe ze moeten ontspannen, kan dit pijn, stijfheid of andere sensaties veroorzaken die een moeilijke relatie met je lichaam veroorzaken. Door somatische yoga breng je jou bewustzijn naar je "blinde plekken". Deze manier van yoga brengt je in relatie met je eigen lichaam. Het brengt je in contact met het weten en zijn met wat het lichaam van zichzelf weet; lichaamswijsheid.

Soma

Soma komt van een Grieks woord dat "het levende lichaam" betekent - met betrekking tot het bewustzijn van ons levende lichaam, ervaren en gereguleerd van binnenuit. Het is een verkenning van het wakker maken van onze aangeboren zintuigen om onze mind-body mapping te ontdekken. De praktijk werpt een licht op onze gebruikelijke maar meestal onbewuste neurologische patronen die zichtbaar zullen worden in hoe we ademen, hoe we bewegen, hoe we reageren op omstandigheden. Deze manifesteren zich door aanleg, diepgewortelde patronen en jarenlange conditionering.

Vertragen

Een somatische oefening kan zoiets eenvoudigs zijn als op de grond liggen en voelen dat je lichaam de grond raakt.
Door gebruik te maken van felt sense en de sensaties die een beweging in je lichaam kan geven, kan je meer bewust worden van wat jou lichaam je eigenlijk echt heeft te vertellen. Door te vertragen wordt je uitgenodigd om nog meer naar binnen te keren en bewust te worden wat je lichaam je heeft te vertellen.

Felt sense

Felt sense betekent bewust worden van lichamelijke sensaties. Je beweegt vanuit het voelen. Wat voel ik, wat neem ik waar in mijn lichaam? Voelt het koud aan of warm, heb ik ruimte of voelt het klein en compact? Hoe reageert mijn ademhaling wanneer ik een beweging maak? Kan ik er bij blijven of dwaal ik af?

​ 

YIN YOGA
Yin Yoga is is een herstellende yogabeoefening die je terug bij jezelf brengt. Het vertraagt en kalmeert het zenuwstelsel terwijl het diep stimulerend is voor lichaam en geest.

In Yin Yoga zijn we er om te zijn met wat is. Het is 'om nergens heen te gaan'. 

De oefening bestaat uit ontspannende lang vastgehouden grondhoudingen (meestal 3-5 minuten), om de stroom van chi (energie) in de bindweefsels van het lichaam te stimuleren en in evenwicht te brengen. We komen langzaam in een houding en brengen het lichaam tijdelijk onder stress. We doen fysiek minder en blijven langer.

TRAUMA INFORMED YOGA
Trauma informed yoga kan helpen de klachten te verminderen. Het lichaam onthoudt alle ervaringen die we ooit in ons leven hebben opgedaan. Door 1-op- 1 of in kleine groepjes eenvoudige yoga en ademhalingsoefeningen te doen, kan je langzaam weer in contact komen met je lichaam en je omgeving, en kan er emoties los komen die heel lang vast hebben gezeten. 

bottom of page