Susanna Redeker Yoga

YOGA

WOENSDAGAVOND YOGA

 • 18:30 tot 19:30 rustige somatische yoga ( nog plek voor 3 mensen)

 • 20:15 tot 21:15 sussende yoga & yoga nidra; yoga voor het slapen gaan ( vol )

Na afloop van de yogales is er ruimte om de les te intrigeren met een kopje thee.

ADRES YOGALES

Centrum Volledig Leven
Hanzeweg 6
7202 CG Zutphen

- website -

DATUM YOGALESSEN

Oktober:

- dinsdag 4 oktober

- woensdag 19 en 26 oktober ( ik ben op vakantie 10 oktober tot 16 oktober)

November:

- dinsdag 1 november

- woensdag 9, 16, 23, 30 november 

December: 

- dinsdag 6 december

- woensdag 14 en 21 december 

in totaal 11 avonden in 2022

 

YOGALES

Tijdens de yoga lessen doe je een aantal asana's (oefening / houding ). Asana betekent letterlijk ‘je plaats innemen’. Yoga zoals ik deze geef: "Een yoga-reis van duizend kilometer begint met één eerste stap om je eigen plaats in te nemen." Ik vind het belangrijk dat jij jezelf kan zijn zowel op als naast de mat. Tijdens iedere yogales vormt meditatie een vast onderdeel van de les, hetzij via een meditatietechniek, een ademhalings- oefening of tijdens het doen van een yoga-houding.

- Iedereen volgt de les op zijn of haar eigen niveau.
- Ervaring is niet vereist.
- Iedere deelnemer neemt zijn of haar eigen yogamat, een deken en eventueel een mediatiekussen mee.

TARIEVEN YOGALES

 • Proefles          € 7,50

 • Losse les        € 11,00

 • Per seizoen    € 10,00 per les; bijvoorbeeld 7 lessen in een seizoen is € 70,00

PRIVE LES

 • Losse les 60 -75 minuten € 59,00
   

Een privé yogales wordt helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften en je krijgt de volledige aandacht. Ieder lichaam is anders en heeft andere behoeften. Ik heb ervaring als lichaamsgerichte therapeut, deze wijsheid neem ik mee tijdens de lessen. 
BURN-OUT wanneer je veel last hebt van stress en burn-out klachten dan kan een persoonlijke traject je helpen om weer dichterbij jezelf te komen.


YOGA LES AAN HUIS

 • Losse les 60 - 75 minuten € 65,00

Yoga les aan huis is een les die is afgestemd op jouw wensen en behoeften, in een voor jou veilige en rustige omgeving. 

Ik neem je mee op jouw persoonlijke reis waarbij je connectie maakt met jezelf. 

Je hebt hierdoor geen last van reistijd, ongewenste externe prikkels of een vast lesrooster waar je omheen moet plannen. 

YIN YOGA
Yin Yoga is is een herstellende yogabeoefening die je terug bij jezelf brengt. Het vertraagt en kalmeert het zenuwstelsel terwijl het diep stimulerend is voor lichaam en geest.

In Yin Yoga zijn we er om te zijn met wat is. Het is 'om nergens heen te gaan'. 

De oefening bestaat uit ontspannende lang vastgehouden grondhoudingen (meestal 3-5 minuten), om de stroom van chi (energie) in de bindweefsels van het lichaam te stimuleren en in evenwicht te brengen. We komen langzaam in een houding en brengen het lichaam tijdelijk onder stress. We doen fysiek minder en blijven langer.

SOMATISCHE YOGA

Wanneer je spieren niet meer weten hoe ze moeten ontspannen, kan dit pijn, stijfheid of andere sensaties veroorzaken die een moeilijke relatie met je lichaam veroorzaken. Door somatische yoga breng je jou bewustzijn naar je "blinde plekken". Deze manier van yoga brengt je in relatie met je eigen lichaam. Het brengt je in contact met het weten en zijn met wat het lichaam van zichzelf weet; lichaamswijsheid.

Een somatische oefening kan zoiets eenvoudigs zijn als op de grond liggen en voelen dat je lichaam de grond raakt. Door gebruik te maken van felt sense en de sensaties die een beweging in je lichaam kan geven, kan je meer bewust worden van wat jou lichaam je eigenlijk echt heeft te vertellen.

Felt sense betekent bewust worden van lichamelijke sensaties. Wat voel ik, wat neem ik waar in mijn lichaam? Voelt het koud aan of warm, heb ik ruimte of voelt het klein en compact? Hoe reageert mijn ademhaling wanneer ik een beweging maak? Kan ik er bij blijven of dwaal ik af?

YOGA NIDRA

Nidra betekent letterlijk SLAAP.
"Het is een ontspanning techniek die je naar een staat van bewustzijn brengt waar je eindeloze rust kan ervaren." ( Tracee Stanley)

Yoga nidra heeft drie betekenissen

 • Staat van bewustzijn

 • Een oefening om die staat van bewustzijn te bereiken

 • Het is een energie, ruimte, de kracht, het wezen van rust, slaap.

 • Meer informatie over yoga nidra

TRAUMA INFORMED YOGA
Trauma informed yoga kan helpen de klachten te verminderen. Het lichaam onthoudt alle ervaringen die we ooit in ons leven hebben opgedaan. Door 1-op- 1 of in kleine groepjes eenvoudige yoga en ademhalingsoefeningen te doen, kan je langzaam weer in contact komen met je lichaam en je omgeving, en kan er emoties los komen die heel lang vast hebben gezeten. 

TARIEVEN

8 Lessen voor vrouwen            € 72,00

8 Lessen één op één                 € 400,00

BEN JE AL IN THERAPIE?
Mocht je al in therapie zijn, dan kan trauma informed yoga een mooie  waardevolle aanvulling zijn op je behandeling. 

Persoonsgegevens 
Ik doe mijn best om jouw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat ik zorgvuldig om ga met jouw persoonlijke gegevens. Zie verder huisregels-en-privacy