• Susanna Redeker

Zomervakantie in eigen land

Bijgewerkt: 4 dagen geleden

Ontdek bijzondere plekjes in eigen land, weg van de drukte, voor een weekend of vakantie met natuur, rust en ruimte.

In de regio Wichmond is veel te beleven. Fietsen of wandelen in de omgeving van Wichmond. Dat betekent: na elke bocht verrast worden door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier.

Om tot ontspanning te komen kan je een massage halen in Wichmond.

Een massage een uitstekende manier om even helemaal te ontspannen. Een massage dwingt je om even alleen maar te liggen, niets om handen te hebben. Veel mensen liggen tijdens een massage met de ogen dicht en voelen zichzelf tot rust komen. Zo’n moment van ontspanning kan je geest helpen weer op te laden, zodat je daarna met nieuwe energie weer verder kan gaan.

Voor een massage kan je terecht bij Susanna Redeker - www.susannaredeker.nl -

Deze zomer boek je bij mij een 60 minuten massage voor maar €40,00; alleen in Wichmond!

Deze actie duurt tot 30-08-2020.


Met vernieuwde energie kan je daarna fietsen naar de IJssel, deze ligt maar 4 km verderop en van daar uit fiets je zo door naar Hanzestad Zutphen. Of naar de kleinste stad van Nederland Bronckhorst.


In Wichmond loop je de Ockhorsterwandelroute, het Ludgerusgebouw waar chocolaterie Magdalena zit; is een fraai startpunt van een wandeling. Hackfort is niet het enige (voormalige) landgoed dat je met deze wandeling bezoek. Ook landgoed Suideras, dat nog steeds particulier bezit is, maakt deel uit van de Ockhorstroute.

Bij de Keuken van Hackfort kan je ook goed zitten; de groenten- en fruitsoorten uit de moestuin: die met passie door vrijwilligers van Natuurmonumenten wordt onderhouden, kunt u terugvinden op uw bord.

Maar ook enkele agrariërs en de Hervormde Gemeente van Wichmond hebben het mogelijk gemaakt deze route te realiseren. Dankzij hun medewerking is onder meer een verdwenen stuk kerkpad weer bewandelbaar gemaakt.


Vers brood kan je bij de lokale bakker Besselink in Wichmond halen. Een tuin met thee: Theetuin Vierakker; een bijzondere leuke plek om even uit te rusten!


Voor een slaapplaats; er zijn verschillende B&B in Wichmond en campings.

't Boshuis - website -

Warnstee - website -


Website met leuke "zandweg" wandelingen in de Achterhoek - Mooi Achterhoek -


Geniet van de zomervakantie in eigen land, zoals je ziet is er genoeg te doen!

Locatie: Vispoortplein 16 , 7201 ET in Zutphen  | Beeklaan 28, 7234 SL in Wichmond

WEBSITE DESIGN © Susanna Redeker 2016 - 2020