top of page

Zaadje planten

๐‘บ๐’•๐’†๐’ ๐’‹๐’† ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’‹๐’† ๐’‰๐’†๐’ƒ๐’• ๐’†๐’†๐’ ๐’Œ๐’๐’†๐’Š๐’ ๐’›๐’‚๐’‚๐’…๐’‹๐’† ๐’†๐’ ๐’…๐’‚๐’‚๐’“ ๐’›๐’Š๐’• ๐’Š๐’†๐’•๐’” ๐’Š๐’ ๐’˜๐’‚๐’• ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’‹๐’๐’–๐’˜ ๐’˜๐’‚๐’‚๐’“๐’…๐’†๐’—๐’๐’ ๐’Š๐’”.

๐‘พ๐’‚๐’• ๐’›๐’๐’– ๐’‹๐’Š๐’‹ ๐’…๐’‚๐’ ๐’˜๐’Š๐’๐’๐’†๐’ ๐’›๐’‚๐’‚๐’Š๐’†๐’?


Op dit moment vind ik dat er al een tijdje een zaadje is geplant met angst. Dit zaadje met angst groeit en groeit groter. Dit zaadje wordt voor mijn gevoel op dit moment gevoed door angst.


๐–๐š๐ญ ๐ค๐š๐ง ๐š๐ง๐ ๐ฌ๐ญ ๐ณ๐จ๐š๐ฅ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐๐จ๐ž๐ง?

Sommigen gaan vechten, sommigen gaan vluchten, sommigen bevriezen.


Je onderbewuste kiest voor jouw een manier die het beste bij jou past. Het is een ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ข๐ง๐ ๐ฌ๐ฌ๐ญ๐ซ๐š๐ญ๐ž๐ ๐ข๐ž. Op dat moment ben je gaan doen wat nodig was. Nodig om je veilig te voelen.


Ik was bijvoorbeeld erg "goed" in bevriezen. Ik dissioceerde van mijn lichaam om niet te voelen wat mij op dat moment was aangedaan ( geestelijk / fysiek geweld).


Nu weet ik dat angst mijn immuunsysteem verzwakt.

Het langdurige gevolg van angst ervaar ik nog steeds, zoals vermoeidheid, mij vaak somber voelen, stress ervaren in mijn lichaam.


Maar angst kan ook voor klinische depressie en PTSS zorgen. Dit is nog maar een klein deel van wat angst kan doen.


๐ˆ๐ง ๐ฆ๐ข๐ฃ๐ง ๐ณ๐š๐š๐๐ฃ๐ž ๐ฌ๐ญ๐จ๐ฉ ๐ข๐ค ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ ๐š๐ง๐๐ž๐ซ๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐›๐ข๐ง๐๐ข๐ง๐ , ๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ๐ž๐ง, ๐ฌ๐š๐ฆ๐ž๐ง ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ž๐ง ๐ฅ๐ข๐ž๐Ÿ๐๐ž.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page