top of page

VERBONDEN ADEMSESSIE

Bijgewerkt op: 9 jan. 2023

Wat is een verbonden ademsessie?

Het woord zegt het al, verbonden adem, de in-en uit adem verbind je met elkaar zonder een pauze er tussen. Door deze intense manier van verbonden ademen stap je in een proces waarbij dat wat onbewust is in jou naar boven komen.


Heb jij last van de volgende klachten of herken jij bepaald gedrag dan kan verbonden ademhaling jouw heel erg helpen!

  • Stress, burn-out & spanningsklachten

  • Spierspanning en vastzittende spieren

  • Patronen die je belemmeren (denk aan perfectionisme, controle, jezelf wegcijferen)

  • Veel vanuit het hoofd leven

  • Onverwerkt trauma

  • vermoeidheid

  • een gejaagd gevoel, hartkloppingen

  • slaap je slecht?

  • kun je moeilijk ontspannen?

Komt dit je bekend voor? Dan is de kans groot dat je sneller ademt dan nodig. Het goede nieuws is dan ook dat je dit vrij gemakkelijk kunt verbeteren met ademoefeningen.


Wat gebeurd er tijdens een ademsessie? Tijdens een sessie is de adem een krachtige en veilige manier om het lichaam te voorzien van zuurstof en energie, waardoor onze eigen (vaak uitgeputte) systemen worden opgeladen om te werken aan hun helende capaciteit. Het faciliteert openingen naar hogere bewustzijnsniveaus, waardoor we onze diepere bronnen kunnen aanboren en ons leven vreugdevol en in overvloed kunnen leven.


Wat gebeurd er in je lichaam tijdens een ademsessie?

Enkele van de bijwerkingen die iemand tijdens ademwerk kan ervaren, zijn tintelingen, zoemen, opwarming, afkoeling of beklemming in bepaalde delen van hun lichaam. Je kunnen kleuren of afbeeldingen zien of inzichten hebben. Je lichaam heeft een aangeboren intelligentie en wijsheid en het zal je ondersteunen bij het loslaten van wat je niet langer dient.


Waarom een ademsessie? Met een verbonden ademsessie kan je al tot diepere lagen komen, al ademend kan je voelen en waarnemen waar blokkades zitten. Zonder er een verhaal van te maken kan je laag voor laag de oude pijnen of geblokkeerde energie loslaten.

Je ademt er als het ware door, waardoor ze lichter worden of zelfs oplost aanvoelen na de sessie. Na de diepe, intense en begeleide ademsessie, komt de integratie, je kan in een diepe staat van zijn zakken waar er ruimte is voor ontspanning met nieuwe verruimende inzichten.

Vanuit dit stukje zelfbewustzijn ga je terug leven vanuit je natuurlijke innerlijke kracht.

Wat is een ademcoach? Als Ademcoach begeleid ik je in het proces wat zich op dat moment aandient. Ik begeleid in zachtheid en veilige omgeving om je door de weerstand heen te ademen naar het voelen. Ik nodig je uit om te gaan voelen, om te gaan durven te voelen wat zich in jouw lichaam, in jouw systeem zich allemaal af kan spelen.

Deze manier van ademen opent het ademhalingssysteem en zorgt voor bewustwording van wie je werkelijk bent en wat je, vaak onbewust, bezighoudt.


Weerstand tijdens een ademsessie Tijdens een ademsessie / cirkel kun je allerlei soorten weerstanden tegenkomen: - Ik krijg last van het ademen een droge mond, het lukt me niet meer om vol te ademen.

- Ik word duizelig, straks val ik flauw

- Dit is veel te heftig, zo ademen, ik hou het echt niet vol

- Ik verkramp helemaal, dit vind ik eng, ik kan ook niet meer bewegen

- Er gebeurt zoveel, ik voel allemaal emoties, ik wil dit niet

- Ik stop ermee, ik kan het niet, ademen is niets voor mij

- Volgens mij is dit niet goed, het voelt geforceerd en straks ga ik ook nog hyperventileren

- Ik had een diepgaande spirituele ervaring verwacht en nu gebeurt er niets

- De vorige sessie was veel heftiger

- De drukpunten doen zeer, dat kan / mag toch niet

Alles wat er gebeurt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak is goed. Hoe de inhoud van de ervaring ook is, blijf in contact met de ademhaling en de verbonden adem houden, blijf juist in de ontspanning en vertrouwen.

Dit soort ongemakken dat zich tijdens een sessie voordoet is vaak het verleden dat aan je voorbij trekt.


Wat gebeurt er in je lichaam als je ademhaalt?

Je ademt zuurstof in en je ademt koolstofdioxide uit. De zuurstof komt door je neus of mond via je luchtpijp in je longen. Vanuit je longen gaat de zuurstof je bloed in en komt van daaruit overal in je lijf.

Met elke inademing neem je nieuwe frisse zuurstof en levensenergie in je op. Met elke uitademing laat je afvalstoffen en overtollige gebruikte energie los.

Door ademhalingsoefeningen te doen, verbeter je het transport van zuurstof in je lichaam (meer zuurstof op celniveau)


Zuurstof en CO2

Bij een normale ademhaling nemen je longen zuurstof (O2) op uit de lucht die je inademt. Bij het inademen wordt de zuurstof via de bovenste en onderste luchtwegen in de longen gebracht. Het bloed in de kleinste bloedvaten van de longen, de alveoloen, wisselt de zuurstof in tegen kooldioxide (CO2).

CO2 wordt vaak als afvalproduct gezien, maar speelt ook een belangrijke rol in het ademproces; je hebt CO2 nodig om zuurstof uit je bloed op te kunnen nemen. Het zorgt ervoor dat de zuurstof loskomt van de rode bloedcellen ( hemoglobine) en zo vanuit de cel onze organen zoals bijv. ons hart, lever, darmen en nieren kan worden getransporteerd. CO2 is ook een vaatverwijderaar, omdat het spierweefsel om de aders ontspant.


3 redenen waarom ademwerk zo krachtig is.

1. Je maakt gebruik van je innerlijke weten. Het eerste voordeel van ademwerk is dat de aangeboren wijsheid van je adem en levenskracht precies weet waar je heen moet voor het niveau van genezing dat op elk moment voor je beschikbaar is. Terwijl de adem meridianen en kanalen opent en je lichaam op één lijn brengt met zijn inherente en universele energie, vindt genezing plaats. Het is niet nodig om na een sessie na te denken, te verwerken of iets uit te zoeken. Weten dat je helderheid en vrede kunt krijgen zonder na te denken, is onthullend. 2. Je zult je gesterkt voelen. In een ademwerksessie hoef je geen externe substantie op te nemen, dus er is een innerlijke bekrachtiging die van jou komt. Je adem kan de bron worden van antwoorden op vragen, inzichten op uitdagingen, vrijheid van het gevoel vast te zitten, en downloads voor wat de toekomst biedt voor jou, je leven en je werk in de wereld. 3. Je krijgt een nieuw perspectief op de uitdagingen van het leven. Een ademsessie ondersteunt zoveel van de uitdagingen die iedereen ervaart. Het vermindert stress, creëert gevoelens van openheid, liefde, vrede, dankbaarheid, duidelijkheid, communicatie en verbinding. Ademwerk helpt ook om trauma of mentale, fysieke en emotionele blokkades los te laten, evenals angst, depressie, angst, verdriet en woede. Ten slotte kan het mensen helpen inzichten te krijgen van voorouders en geliefden die zijn overgestapt, evenals downloads over werk, creativiteit, financiën, relaties of gezondheidsproblemen.519 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page