top of page

Spierpijn / hoofdpijn na een behandeling.

Bijgewerkt op: 19 apr. 2021

Spierpijn of hoofdpijn of een ander ongemakkelijk gevoel na de behandeling; kan dat?

Ja zeker, de cranio sacraal of massage behandeling kan erop gericht zijn stoornissen in de spieren of de wervelkolom te behandelen om zodoende de pijn op te heffen. Jouw lichaam ervaart dit vaak als iets onprettig, iets wordt eigenlijk weer "recht" gezet, wat al vaak voor lange tijd 'scheef' stond of zoals de spieren 'verhard' zijn.


Een reactie na een behandeling is dan ook niet ongebruikelijk.

Naast ontspanning en verlichting van klachten zijn de meest voorkomende bijwerkingen van een behandeling hoofdpijn en / of 1 à 2 dagen na(spier)pijn bij behandeling van stijve spieren.

Dit kan zich uiten als lichte / zware hoofdpijn, vermoeidheid, plaatselijk gevoelige gewrichten of pijnlijke spieren.


Natuurlijke reactie.

Het is een natuurlijke reactie van het lichaam, die meestal niet langer dan een dag of twee duurt. De reactie kan worden veroorzaakt door veranderingen in de gewrichten en omliggende weefsels, waardoor tijdelijk lichte irritaties kunnen optreden. Vergelijkbaar met de spierstijfheid de dag na een hevige sportinspanning.


Zelfgenezend vermogen.

Onderzoek toont aan dat een lichte toename van pijn en ongemak na de behandeling een positieve factor is voor een goede prognose. Het is een signaal dat het lichaam zich herstelt van een toestand van ongemak naar een toestand van gezondheid.

Voor de cranio sacraal of massage behandeling betekent dit dat je zelfgenezend vermogen aan het werk wordt gezet.


Tips voor een optimaal resultaat

  • Neem direct na de behandeling een warme douche, dit versoepelt verkrampte spieren.

  • Neem voldoende rust. Rust geneest. In mijn praktijk merk ik vaak oude patronen zoals "door gaan", "niet zeuren" en "niet voelen". Door hier meer bewust van te worden, kan je leren om meer rust te gaan nemen!

  • Drink water! Zodat vrijgekomen afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Het drinken van minimaal 1,5 liter water per dag is voor iedereen belangrijk.

  • Vermijd zware inspanning. Plan geen sportactiviteiten en zware lichamelijke activiteiten na een behandeling. Lichte beweging zoals wandelen is juist wel aan te raden en kan zelfs erg fijn zijn om weer terug te komen naar je basis.1.259 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page