Shiro Abhyanga - indian head massage

Deze uit India afkomstige Ayurvedische methode is al meer dan 4000 jaren oud. Ayurveda is een levenswijze waar men terug balans brengt tussen lichaam en geest. Ayur betekent ‘leven’ en Veda betekent ‘wetenschap’ in het Sanskriet. In India is de massage nog steeds onderdeel van het dagelijks leven.

Het is een eeuwenoude oosterse massage maar die zéér geschikt is voor het behandelen van onze typische moderne westerse klachten: spanningshoofdpijn, stress, slapeloosheid en stijve nek en schouders.


Hoe werkt de weldaad van Indian Head massage

Hoofd, nek en schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Wanneer je veel stress hebt, door werk, gezin, persoonlijke problemen, of iets anders, dan kan de spanning behoorlijk op lopen. Helaas leidt veel stress en weinig ontspanning vaak tot veel spanning in je nek, schouders, je ogen kunnen vermoeide raken en soms uit zich dit zelfs tot haaruitval.


Door de massage wordt ervoor gezorgd dat zowel fysieke als energetische blokkades worden verminderd en soms zelfs opgeheven.

Deze massage werkt door in het hele lichaam en kalmeert zowel lichaam en geest.

Doordat de geest kalmeert en ontspant wordt stress bestreden.

Indian Head massage rekent op een unieke en bijzondere manier af met de lichamelijke en geestelijke gevolgen van stress.


Indian head massage, de naam zegt het al: hoofd. Deze massage is gericht op hoofd, haar, gezicht, nek en schouders.

Je gezicht, hoofd en haren zijn uitzonderlijk gevoelig, aangezien het gezicht en de schedel vol zitten met zenuwuiteinden. Dit maakt ze bijzonder ontvankelijk voor aanraking. Massage van het hoofd en haar kan kalmerenden werken en ontspannend.


Sesamolie Door zijn veelzijdige kwaliteiten wordt sesamzaad in India als heilig beschouwd en ook bij allerlei rituelen gebruikt. Maar ook in Nederland is Ayurveda allang geen onbekende geneeswijze meer. Dankzij de zwaar, vettig en verwarmende kwaliteiten, heeft het een voedende, verwarmende en regenererende actie op het lichaam. Het is gunstig voor het zenuwstelsel.


Sesamolie is geschikt voor bijna iedereen, zelfs voor baby's. De olie plakt niet en irriteert de huid niet, het is een neutrale olie die voedend is en makkelijk met andere oliën kan worden gemengd. Van nature bevat sesamolie 2 anti-oxydanten waardoor hij niet zo snel ranzig wordt. Deze olie is rijk aan vitaminen en mineralen zoals: vitamines B1, E en F / calcium / ijzer / fosfor / magnesium / koper / silicium / kalk.

Er wordt rijkelijk gebruik gemaakt van sesam olie. Naast de warme en aangename eigenschappen op de huid, doet de olie nog meer met je. Het dringt diep door tot in je weefsels, en voedt je lichaam van binnenuit.

De effecten van een Indian Head massage zijn

• Helpt om terug helder te kunnen denken

• Heeft een vitaliserende werking

• Werkt zeer ontspannend

• Het gevoel hebben dat je ontwaakt uit een diepe nachtrust

• Kalmeert lichaam en geest

• Het stimuleert het zelfherstellend vermogen


INDIAN HEAD MASSAGE

  • 60 minuten € 66,50

  • 90 minuten € 86,50

KORTING: wanneer je 3 grote handdoeken meeneemt, krijg je €7,50 korting!!

  • 60 minuten + 3 handdoeken € 59,00

  • 90 minuten + 3 handdoeken € 79,00