top of page

Niet alles lijkt wat het is

Soms lach ik vriendelijk naar iemand die voorbij fietst en krijg ik een glimlach terug.

Soms voel ik mij ook vriendelijk en straal ik dit uit.


Soms voel ik mij kwetsbaar, sjagerijnig en ben ik meer naar binnen gekeerd en toch, de mens die mij ziet fietsen en glimlachen, ziet op zo'n moment een stuk buitenkant en niet hoe ik mij eigenlijk echt voel. Ik krijg dan een glimlach terug.


De spanning tussen het innerlijke zelf en het uiterlijke zelf is gebruikelijk in deze wereld. Ieder van ons wordt elke dag in meerdere richtingen getrokken en daardoor komen onze acties en gedragingen niet altijd overeen met onze kernwaarden.


Bewust worden van je innerlijke zelf en hoe het in balans is met je uiterlijke zelf, is de basis voor een goede mentale, fysieke en spirituele gezondheid. Dit is waarom het een belangrijk aspect is om te overwegen bij het werken aan een goede balans in je leven .


Soms vind ik het nuttig om een ​​ander uiterlijk, een soort van masker, aan de wereld te laten zien dan wat ik echt van binnen ervaar. Dat is eigenlijk net als sociaal media... welke kant van jouw laat je echt zien aan de buitenwereld?


Kwetsbaarheid

En ook merk en voel ik dat hoe meer ik mijn kwetsbare kant durf te laten zien, hoe meer ik mijn zachte kracht voel.

Voor mij is een zachte kracht sterk en stevig met zachtheid naar mijzelf toe en tegelijk ook aan de ander toe.


En soms.... ach soms vind ik het zalig om in mijn holletje terug te trekken!11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page