HANSKEN project Rembrandt


Jullie mogen voor mij gaan duimen!!

"Inzending "Hansken" ingediend Beste Susanna,

Hoera, het is gelukt! Bedankt voor jouw inzending voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum.

Naam: Susanna Redeker Inzending: Hansken Inzendingsnummer: 7182

In april start het team met de eerste selectieronde. Begin mei krijg je bericht of je door bent naar de volgende juryronde in het Rijksmuseum."


Mijn tekst erbij; - inspiratie tekst: Tijdens de kunstacademie in de jaren '90 kwamen we in de rijksmuseum, zelfs in de kelder geweest! Daar kreeg ik het werk van Rembrandt al te zien. Zoals Rembrandt schildert dat kan ik zelf niet, ik illustreer liever, maar een groot voorbeeld is hij wel hoe hij met het licht speelt en de mensen dynamisch kan neer zetten. Tijdens het zoeken naar een schets van Rembrandt kwam ik de olifant Hansken tegen, dit begon bij mij te kriebelen en ik heb er mijn eigen illustratie van gemaakt. Met de drie figuren er naast kon ik eigenlijk alle kanten op. Ik besloot om een van de eigenaars te tekenen.

- biografie: Sinds mijn jonge jaren teken, plak, knip en schilder ik al heel graag.

In 1989 ging ik naar de twee jaar durende scholing bij de Vrije Tekenacademie (nu de MIX). Daarna heb ik meer voor de ambacht gekozen op de Wackers Kunstacademie, waar de eerste drie jaar van de vijfjarige opleiding veel aandacht werd gegeven aan de ambacht, leer eerst maar goed vorm tekenen en de basis van schilderen te ontdekken.

Ik illustreer liever en dat kon deze academie mij helaas niet geven. Daarom ben ik met mijn illustraties een autodidact te noemen. Mijn leefwereld vertaal ik naar verhalende illustraties.

9 keer bekeken0 reacties

Locatie: Vispoortplein 16 , 7201 ET in Zutphen  | Beeklaan 28, 7234 SL in Wichmond

WEBSITE DESIGN © Susanna Redeker 2012 - 2021