top of page

Fascie een netwerk van eenheid.

De hersen- en ruggenmergvliezen maken onderdeel uit van een groot netwerk aan bindweefsel door ons hele lichaam. We noemen dit fascie. Het zorgt voor onderlinge verbinding, ondersteuning en bescherming van ons bewegingsapparaat (botten, spieren, gewrichten), zenuw- en bloedvatstelsel, het orgaansysteem en het cranio sacraal systeem. Essentieel voor ons functioneren is dat het bindweefsel kan meebewegen in al onze bewegingen, zelfs met ademen. Waar bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen ontstaan vroeg of laat problemen.

Spanning in de fascie Verhoogde spanning in de fascie kan vele oorzaken hebben en veel klachten tot gevolg. In de Cranio werk je met het ontspannen van de fascie. Ik kan met zachte handgrepen het verlies van een normale, gezonde beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de verschillende structuren optimaliseren en zo het lichaam helpen de natuurlijke balans te herstellen. Zo kunnen oude pijnlijk herinneringen omhoogkomen aan lichamelijke trauma’s of ongevallen, maar we kunnen ook in contact komen met emoties en gevoelens of verloren gegane wensen of behoeften. Het verwerken daarvan geeft ontspanning en nieuwe inzichten. Voor meer informatie over een behandeling: info@susannaredeker.nl


Je kan de fascie zien als spinnenweb. Want net als een spinnenweb, is de fascie verbonden met het geheel. Het ene stukje kan niet zonder het ander stukje. het is vol verbindingen, lijntjes en rasters. Waar elk stukje web, elke cel, elke verbinding even belangrijk is en zijn eigen perfecte plek in het geheel heeft.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page