top of page
  • Foto van schrijverSusanna Redeker

Duisternis en licht...

.....๐‘ฏ๐’†๐’• ๐’†๐’†๐’ ๐’Œ๐’‚๐’ ๐’๐’Š๐’†๐’• ๐’›๐’๐’๐’…๐’†๐’“ ๐’‰๐’†๐’• ๐’‚๐’๐’…๐’†๐’“!


Duisternis, of het nu het gebrek aan zonneschijn is of het gebrek aan vreugde in het leven, hoort bij het leven.

Zodra het woordje TE ervoor komt te staan, dan kan duisternis iets angstig zijn.

Jaren geleden stond ik voor een tweesprong; kies ik voor angst of kies ik voor liefde.

Na een diepgaand pad, koos ik voor liefde. Het was ( is) een liefde die angst meer kon omhelzen en met de jaren ook meer kon laten zijn. Niet alleen angst, ook verdriet, niet gezien worden, boosheid...


Wanneer ik mij in mijn eigen donkere ruimte bevind, kan ik nu veel eerder herkennen dat ik daar in zit. Ik omhels op zo'n moment mijn donkere gevoel - of verdriet, boosheid, of.....welke emoties daar is.

Dan voel ik mij triest of ik voel mij lauw. Ik voel dat de verbinding verbroken is. Ik Rouw.

Hoe meer ik dit toe sta, hoe meer ik in staat ben om van duisternis naar licht te gaan. Ik hoef niet te vechten of te vluchten of bevriezen; ik mag ZIJN wie ik BEN. Ik kan er in ademen, mijn lichaam en mijn gevoelens ontspannen, goed huilen of een kort medelijdenfeestje houden.

Ik zag JA tegen het leven.


๐Ÿ’—๐‘ฉ๐’†๐’˜๐’–๐’”๐’•๐’›๐’Š๐’‹๐’ ๐’Š๐’” ๐’๐’๐’›๐’† ๐’—๐’†๐’“๐’‚๐’๐’•๐’˜๐’๐’๐’“๐’…๐’†๐’๐’Š๐’‹๐’Œ๐’‰๐’†๐’Š๐’… ๐’๐’Ž ๐’•๐’† ๐’˜๐’†๐’•๐’†๐’ ๐’˜๐’‚๐’• ๐’˜๐’† ๐’†๐’“๐’—๐’‚๐’“๐’†๐’ ๐’Š๐’ ๐’‘๐’๐’‚๐’‚๐’•๐’” ๐’—๐’‚๐’ ๐’‰๐’†๐’• ๐’๐’‚๐’‚๐’“ ๐’ƒ๐’–๐’Š๐’•๐’†๐’ ๐’•๐’† ๐’‘๐’“๐’๐’‹๐’†๐’„๐’•๐’†๐’“๐’†๐’, ๐’๐’‘ ๐’•๐’† ๐’‘๐’“๐’๐’‘๐’‘๐’†๐’ ๐’๐’‡ ๐’๐’๐’ƒ๐’†๐’˜๐’–๐’”๐’• ๐’•๐’† ๐’๐’‚๐’•๐’†๐’ ๐’˜๐’†๐’ˆ๐’๐’†๐’Œ๐’Œ๐’†๐’.

๐Ÿ’—๐‘จ๐’„๐’„๐’†๐’‘๐’•๐’‚๐’•๐’Š๐’† ๐’Š๐’” ๐’…๐’† ๐’…๐’Š๐’†๐’‘๐’† ๐’†๐’Š๐’ˆ๐’†๐’๐’๐’Š๐’†๐’‡๐’…๐’† ๐’…๐’Š๐’† ๐’๐’๐’” ๐’Š๐’ ๐’”๐’•๐’‚๐’‚๐’• ๐’”๐’•๐’†๐’๐’• ๐’๐’Ž ๐’Š๐’ ๐’๐’“๐’…๐’† ๐’•๐’† ๐’›๐’Š๐’‹๐’, ๐’›๐’†๐’๐’‡๐’” ๐’‚๐’๐’” ๐’˜๐’† ๐’†๐’๐’Œ๐’†๐’๐’† ๐’†๐’“๐’ˆ ๐’—๐’Š๐’†๐’›๐’† ๐’…๐’Š๐’๐’ˆ๐’†๐’ ๐’Ž๐’†๐’†๐’Ž๐’‚๐’Œ๐’†๐’.

๐Ÿ’—๐‘ซ๐’–๐’Š๐’”๐’•๐’†๐’“๐’๐’Š๐’” ๐’†๐’ ๐’๐’Š๐’„๐’‰๐’•, ๐’…๐’† ๐’ˆ๐’‚๐’—๐’†๐’ ๐’—๐’‚๐’ ๐’๐’๐’›๐’† ๐’ƒ๐’Š๐’๐’๐’†๐’- ๐’†๐’ ๐’ƒ๐’–๐’Š๐’•๐’†๐’๐’˜๐’†๐’“๐’†๐’๐’….


www.susannaredeker.nl22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page