top of page

De wijsheid van je hart

We hebben allemaal het kind in ons dat de wereld en vooral het woord letterlijk neemt.


Ook in mij heb ik een zacht kwetsbaar deel van mij dat informatie niet altijd kan houden waar het moet zijn: bij mijn wijze, volwassen zelf.


Soms kom ik mijn gekwetste kind in mij tegen, dan voel ik mij niet goed genoeg, niet ergens bij horen, wie wil mij nou, ik kan helemaal niets...


Een manier om hiermee om te gaan, is door bezig te zijn of bezig te blijven. En dat is een goede (overlevings)strategie.

Alleen op zo'n moment luister ik niet naar mijn innerlijke kind.

Een kind naar wie niet geluisterd wordt, kan bijvoorbeeld baldadig worden of trekt zich juist terug. En soms zodanig dat er fysieke symptomen kunnen ontstaan ​​om je aandacht te trekken.


Hoe zou het zijn, om in plaats jezelf bezig te houden met allerlei dingen buiten jezelf, om te leren luisteren naar dat kind in jezelf?


Als craniosacraal therapeut weet ik dat het kind door het lichaam spreekt.

Wat dacht je ervan om een ​​paar minuten de tijd te nemen om naar je lichaam te luisteren?


Nodig jezelf uit om naar je liefdevolle plek van je wijsheid te gaan en misschien neem je dan allerlei gewaarwordingen waar in je lichaam.

Wat vertelt het je?


  • Die pijn in je arm?

Oh ja, je sloeg met je elleboog tegen een kast aan terwijl je bezig was en je dacht er niet aan om op dat moment je af te stemmen en het wat medeleven te sturen.


  • Dat gevoel van een pluizig hoofd?

Misschien raakt dit alles je meer dan je jezelf de tijd hebt gegeven om te beseffen. Je hoofd suggereert misschien een beetje vrije tijd om te rusten.


  • En hoe zit het met je HART?

Hoe gaat het met je geliefde HART? Nodig jezelf uit om liefdevol contact te maken naar de plek waar je HART huist.


Je HART zit veilig achter je ribben. Wanneer je in en uit ademt maak je ook contact met je HART.

En weet je? Je HART wacht op jou tot je de aandacht richt op zijn/haar glorie en ook de pijn.

Laat je HART zonder oordeel tot je spreken.

Of misschien spreekt het nog niet.


Voor veel mensen die naar de WIJSHEID van HART beginnen te luisteren, kan er in het begin alleen maar een gevoel van leegte zijn, misschien ook een duisternis, of iets anders.

Dat is geen probleem.

Je zou het de leegte of duister of wat dan ook kunnen vragen of er iets is dat het nodig heeft, of misschien gewoon voorzichtig de randen van het duister verkennen met je mededogen.


Soms, wanneer iemand het HART bezoekt, is er een hele, geheime wereld van licht en liefde die voorheen alleen in dromen bekend was.


Soms zijn er een paar bezoeken nodig voordat het HART de geheimen kan prijsgeven.

Dat is oké, geen haast, geen oordeel hier. Gewoon zachte liefde en wijsheid. Een geschenk voor een moeilijke tijden en ook voor je innerlijke kind!16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page