top of page

Celherinneringen en trauma

Bijgewerkt op: 25 okt. 2021


Met jouw lichaam praten.

"Oké, lichaam", zou je misschien zeggen. "We moeten praten."


Begin met jezelf – je lichaam – te herinneren aan het belangrijkste feit: “We hebben het overleefd. Het is voorbij. Het zal niet meer gebeuren." Je kunt dit allemaal in je hoofd doen of je kunt het hardop zeggen. Het bericht wordt hoe dan ook verzonden. Visualiseer gewoon met wie/wat je praat.

Jouw lichaam.


Jouw lichaam - mijn lichaam onthoudt alles: geur, aanraking, smaak, geluid, etc. Deze herinnering zitten niet ergens in je hoofd, al zou je dat kunnen denken want je hoofd denkt dat deze dit allemaal al weet.  Al deze herinneringen zitten in je diepste cellen in jouw lichaam - in mijn lichaam. Onze cellen slaan al deze herinneringen - informatie - over onze ervaringen, gewoonten, sensaties, alles op in ons lichaam. Wanneer ik weer over een bepaalde situaties van mijn leven praat, voel ik dit direct in mijn lichaam. Mijn schouders worden strak, soms heb ik een baksteen in mijn buik of ik slik ineens lastig. Er was een tijd dat ik dit meer negeerde, gewoon door ging. Door lichaamsgerichte therapie heb ik geleerd om te luisteren naar mijn lichaam, wat deze heeft te vertellen.  De yin yoga heeft mij er ook bij geholpen. Bij het beoefenen van yin yoga adem ik diep in mijn buik. Dit kan goed helpen om stress los te laten en naar de diepere lagen in mijn lichaam te gaan, naar mijn cel herinneringen.  Wanneer ik te maken heb met mijn lichaamsherinneringen, vertelt mijn lichaam me: "Het wordt tijd dat we dit helen. Samen."


VOOR MEER INFORMATIE OVER EEN SESSIE OF OM NAAR DE YIN YOGA TE GAAN:

info@susannaredeker.nl221 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page