top of page

APK voor je lichaam

Je lichaam houdt van je, hou je ook van je lichaam?
Omarm je lichaam, doe aan zelfzorg en investeer in gezondheidszorg.

Het is een mooi voornemen om goed voor je lichaam en geest te zorgen en juist dat is iets wat er vaak bij in schiet.

In Nederland is het vrij normaal om maar "door te gaan", "niet zeuren maar doorgaan". Ik merk in mijn praktijk dat deze woorden vaak worden gezegd; het is een stuk opvoeding om maar door te gaan.


Het is "normaal" om geen rust en ruimte te nemen voor jezelf, om even stil te staan waar je nu staat en om te voelen hoe het echt met je gaat. Ben je wel zo ontspannen als je zelf denkt?


Het is veel gemakkelijker om bijvoorbeeld goed voor je auto te zorgen. Wanneer de tank leeg komt te staan, zorg je ervoor dat de tank weer vol is, je zorgt voor goed opgepompte banden, dat de olie op peil is zodat hij je overal naar toe kan brengen.


Echter, veel mensen vergeten dat alles wat beweegt ook onderhoud nodig heeft, zo ook je eigen lichaam. Zoals nu, in deze thuis-blijf-periode zit je vaak dagelijks urenlang, voor werk of privé, achter de computer, veelal in een verkeerde of verkrampte houding.

Ons lichaam en geest hebben gedurende het leven ook het een en ander te verduren. Er zijn periodes dat we in balans zijn en periodes dat we last hebben van (sluimerende) fysieke en/of emotionele ongemakken en periodes van acute klachten.

APK voor jezelf

🙌Massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen.


🙌 Massage verbetert de weerstand.

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol.

🙌 Massage geeft rust in het hoofd.


Maak snel een afspraak!30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page