top of page

AFSCHEID NEMEN

Bijgewerkt op: 31 jan. 2021

Afscheid nemen of loslaten kan behoorlijk lastig zijn. Of we het nu hebben over een seizoen, een oude gewoonte of zelfs een relatie van vrienden of familie... Toch komt er een moment in ons leven dat we weten dat er iets moet worden losgelaten om onze reis naar heelheid voort te zetten.

Dat moment kwam voor mij om afscheid te nemen van een verlangen, van hoop, verwachtingen... Het verlangen om erbij te horen, om gezien en gehoord te worden.

Elke keer hoopte ik, verwachtte ik... Vaak houd een oude gewoonten je tegen. Wat houdt je tegen in het leven? Welke gewoonten houden je in de oude manier van denken? Vaak weerhouden onze oude gewoonten ons ervan om volledig authentiek en echt te zijn.

Om bewust deze oude patroon los te laten, moest ik eerst die gewoonten identificeren die mij in de weg staat ​​om een ​​volledig leven te leiden. Ik vond het erg lastig om deze oude patroon te identificeren, mijn verlangen om er bij te horen was zo groot. Al werd ik bewust van mijn gevoelens er om heen, de onmacht, niet gezien / gehoord te worden, was ik wel klaar voor een verandering?


Dient dit oude patroon mij nog? Het is zo makkelijk om een oude gewoonte te gebruiken om de pijn van het moment te vermijden, of verantwoordelijkheid te nemen om ons leven volledig op een rijke en bevredigende manier te creëren.

Het kost tijd om de aanwezige gevoelens te laten verdwijnen en naar de achtergrond te laten verdwijnen. Stapje voor stapje bewust worden van het proces, de gevoelens, wat dient mij nog en wat is niet meer nodig?

De verwachtingen, de hoop; het gaf mij steeds weer teleurstelling. In mijzelf, in de ander, vooral naar mijzelf. Door naar mijn lichaam te luisteren wat deze echt te vertellen heeft, om mijzelf hierin serieus te nemen en vooral door mijzelf te zien en naar mijzelf te luisteren; kan ik afscheid nemen wat mij niet meer dient. Door afscheid te nemen van een oud patroon die mij niet meer dient, geef ik mijzelf meer de ruimte om te zijn. Het geeft mij ook meer ruimte in een groep, ik hoef niet meer mijn best te doen om er bij te horen, om gehoord of gezien te worden.

Ik zie mijzelf, ik hoor mijzelf en dat geeft rust.12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page