CRANIO SACRAAL, OPSTELLINGEN en TRAUMA

OPSTELLINGEN

Ik werk met de opstellingsmethode van Dr. Franz Ruppert; ik werk met opstellingen met het verlangen.
In deze opstellingsmethode staat je identiteit -wie je bent- centraal.
Ingrijpende gebeurtenissen veroorzaken vaak gevoelens van angst, onmacht en onbegrip. Wanneer deze gevoelens blijven bestaan, ook wanneer de gebeurtenis voorbij is, spreken we van traumatisering. Trauma heeft gevolgen voor ons psychisch, emotioneel en lichamelijk functioneren.

 

Bij het werken met opstellingen werk ik volgens de Ruppert methode waarbij vanuit het gezonde deel gekeken wordt naar het Verlangen (autonomie).  In de opstelling maak je bewust contact met delen in jezelf die -meestal- voorheen onbewust waren.

* De traumaopstelling richt zich primair op de innerlijke beleving van de cliënt.
* Wat iemand voelt over een vraag of een verlangen, staat centraal. 
Je kan een woord opstellen of een hele zin. Je kan werken vanuit verlangen of kijken wat iets voor je betekent; zoals wat heeft je "kleine ik" jou te vertellen?

Ik werk hier één op één. In plaats van mensen werk ik met vloerankers. Vervolgens nodig ik je uit om zelf in resonantie te gaan met de woorden en de betekenis van de woorden. Je kan ook mij vragen dit te doen.
Dit bepaal je op dat moment zelf. Hierdoor heb je de regie zelf in je eigen handen.

Tijdens de opstelling kunnen er allerlei gevoelens, emoties, gedachten en fysieke sensaties naar boven komen. Met deze gegeven werken we verder waardoor je steeds meer tot de kern komt.
Om de opstelling nog beter in je lichaam te laten integreren, geef ik na de opstelling een cranio sessie.

TRAUMA

Met Cranio Sacraal zijn er een aantal technieken om een je vrij snel in een diepere laag van bewustzijn te laten zakken waar je contact kan maken met herinneringen waar je in ons dagelijks bewustzijn niet altijd meteen bij kan. Voor trauma verwerking vind ik het belangrijk; dat jij je helemaal veilig voelt en dat de opgeroepen energie / herinnering hanteerbaar is en blijft en stukje bij beetje ontladen kan worden.
het kan interessant zijn om juist deze onafgemaakte processen alsnog af te ronden, dit keer niet in de rol van slachtoffer maar op eigen kracht.

De wijsheid van je lichaam is de gids en deze weet het zo precies, waar de grenzen zijn, welk ritme deze nodig heeft en welk moment. Zodat een lang verborgen, bevroren, afgeschermd stukje zich kan ontvouwen dat je je eigen levensstroom weer mag voelen / herontdekken.

Klik HIER voor meer informatie over trauma.

Wat is cranio sacraal: PDF

CRANIO SACRAAL  |  Voor wie  |  Cranio en opstellingen / trauma  |  Werkwijze | Tarieven

Door trauma deelt de ziel zich in drie delen.
 

Een gezond deel dat met vertrouwen de wereld inkijkt, kan makkelijker zijn wensen volgen, doelen ontwikkelen  en is los van afhankelijkheden. Het lichaam is een gezond huis voor de eigen ziel.

Een overlevingsdeel houdt zich net zolang in stand tot het trauma zich heeft kunnen integreren in het lichaam.
Een overlevingsdeel is goed in ontkenning en in het verdringing van de trauma. Dit deel kan nare gevoelens buiten de deur houden door heel hard te werken, door het uit de weg gaan van zaken zoals verantwoordelijkheid, door te veel drank of negativisme en cynisme, enzovoort. Een overlevingsmechanisme is altijd alert om in te springen waar gevaar dreigt en vaak ook al voor minder.

Een getraumatiseerd deel blijft stil staan in de tijd waarin het trauma plaatsvond. Dit deel zoekt steeds naar een uitweg en kan telkens opnieuw opgerakeld worden.​

 

De omvang en de intensiteit van de drie delen kan in de tijd variëren. Zo zijn een traumadeel en een overlevingsdeel voorafgaand aan de therapie meestal groter dan het gezonde deel.

Wie zijn eigen gevoelens onderdrukt, ondergraaft zijn eigen wezenskern.

Franz Ruppert

Locatie: Vispoortplein 16 , 7201 ET in Zutphen  | Beeklaan 28, 7234 SL in Wichmond

WEBSITE DESIGN © Susanna Redeker 2016 - 2021