MASSAGE THERAPIE
 

Massagetherapie is een behandelvorm waarbij gezondheidsklachten worden aangepakt door middel van massage.
Massagetherapie kan op zichzelf staan, maar ook in combinatie met andere behandelingen zoals
cranio sacraal therapie, trauma verwerking, lichaamsgerichte therapie of systeem opstellen worden gegeven. 

VAN KLACHT NAAR OORZAAK

Ons lichaam heeft zo veel te vertellen, met massage therapie kan het lichaam zich ontspannen. Kan er op een andere manier naar blokkades gekeken en vooral gevoeld worden. 

Mijn basis ligt bij de School voor Massage in Amsterdam. Klassiek, holistisch, Zweedse massage, Esalen-methode (schudden, trekken en trillen, ook wel Californische massage genoemd), en zijn gericht op toestand van totale ontspanning. Rebalancing, Shiatsu, AMMA massage ( van Yoshinori Myashita) , feldenkraise, reflexologie en persoonlijke ontwikkelingen kwamen ook aan bod tijdens deze 3 jarige opleiding.

Al deze vormen samen heeft mijn massages gevormd hoe deze nu is:

Ik werk intuïtief en op een holistische manier. Dit houdt in dat ik het lichaam en geest tijdens de massage benaderd als een geheel. Door volledig te focussen op de persoon die op de tafel plaatsneemt, ontstaat er bij elke behandeling een nieuwe massage. Ieder mens is anders, dus ook elke massage is anders. Mijn massage laat je voelen, brengt je in contact met jezelf en zorgt zo voor bewustwording.
Wat heeft jou lichaam jou te vertellen? Neem de tijd voor jezelf om dit te ont-dekken.

Wat ik belangrijk vind is contact maken. Contact niet alleen vanuit mij; de behandelaar met jou; de cliënt, maar vooral contact met jezelf; zo ontstaat er bewustwording van het zijn. Als je je bewust bent van wat je voelt, kun je klachten eerder signaleren en daarmee problemen voorkomen.

Bij massage therapie worden de symptomen van uw klacht(en) niet op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de totale mens als één functionerend geheel. Ik schenk hierbij aandacht aan zowel de klachten als ook de mogelijke oorzaken ervan.

SPIERPIJN / HOOFDPIJN NA DE BEHANDELING

Spierpijn of hoofdpijn of een ander ongemakkelijk gevoel na de behandeling; kan dat?

Ja zeker, de massage behandeling kan erop gericht zijn stoornissen in de spieren of de wervelkolom te behandelen om zodoende de pijn op te heffen. Jouw lichaam ervaart dit vaak als iets onprettig, iets wordt eigenlijk weer "recht" gezet, wat al vaak voor lange tijd 'scheef' stond of zoals de spieren 'verhard' zijn.
Lees meer.