WEBSITE DESIGN © Susanna Redeker 2016 - 2020

Holistisch staat voor geheel. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Je kunt het één niet los van het andere zien.
De alledaagse zorgen voelen we vaak in ons lichaam. Denk maar aan teveel op je schouders nemen of je ziek voelen van ellende. Als spanningen, stress en problemen te lang aanhouden, heeft dit invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid en dat kan op den duur tot klachten lijden.

Het is belangrijk om die balans continue te bewaken en weer terug te vinden. Vanuit deze visie werkend is jouw eigen inbreng voor herstel even belangrijk als de gegeven behandeling.

MASSAGE in Zutphen en Wichmond 

 

"Een uur op de massagetafel ontspant evenveel als drie weken vakantie, is een reactie van een cliënt van Susanna." 
Met meer dan 20 jaar aan massage ervaring mag ik wel zeggen dat wanneer je bij mij langs komt voor een ontspanning massage dat dit een ware traktatie voor lichaam en geest is.

 

Mijn basis ligt bij de School voor Massage in Amsterdam. Klassiek, holistisch, Zweedse massage, Esalen-methode (schudden, trekken en trillen, ook wel Californische massage genoemd), en zijn gericht op toestand van totale ontspanning. Rebalancing, Shiatsu, AMMA massage ( van Yoshinori Myashita) , feldenkraise, reflexologie en persoonlijke ontwikkelingen kwamen ook aan bod tijdens deze 3 jarige opleiding.

Al deze vormen samen heeft mijn massages gevormd hoe deze nu is:

Ik werk intuïtief en op een holistische manier. Dit houdt in dat ik het lichaam en geest tijdens de massage benaderd als een geheel. Door volledig te focussen op de persoon die op de tafel plaatsneemt, ontstaat er bij elke behandeling een nieuwe massage. Ieder mens is anders, dus ook elke massage is anders. Mijn massage laat je voelen, brengt je in contact met jezelf en zorgt zo voor bewustwording.
Wat heeft jou lichaam jou te vertellen? Neem de tijd voor jezelf om dit te ont-dekken.

Door alledaagse spanningen kan het lichaam constant onder druk staan met als gevolg dat het zenuwstelsel verzwakten en de de bloedcirculatie beïnvloedt. Allerlei - vage- klachten kunnen het gevolg zijn, zoals hoofdpijn, arm of schouderklachten, maar ook bijvoorbeeld maagklachten. Een regelmatige massage is goed om deze klachten te voorkomen. Deze massage is vooral gericht op een verbetering van de bloedcirculatie en vochthuishouding. Daarnaast heeft het invloed op de ademhaling, het brengt rust en werkt stress verlichtend. Of dit nu op alle stellingen van toepassing is of slechts een enkele… 

Een massage is goed en ontspannend voor iedereen.

Sportmassage

Al heb ik wel de sportmassage diploma gehaald, kwam ik er al masserend achter dat juist technieken zoals rebalancing ~dit is een diepgaande vorm van lichaamswerk wat meer uitnodigt tot het loslaten van oude spanningen en is eigenlijk geschikt voor iedereen aangezien we leven in een snelle soms stressvolle maatschappij~ dieper en verder gaan dan de oorspronkelijke sportmassage.

Rug, schouders of nekmassage

Onze rug, schouders en nek zijn vaak delen van het lichaam waar spanning op de spieren ontstaat. Zwaar lichamelijk werk, een verkeerde houding en stress kunnen allemaal bijdragen tot overmatige opbouw van pijn in dit deel van ons lichaam. Het is niet voor niets dat we spreekwoorden gebruiken die in relatie staan met dit gebied. Denkt u maar aan ‘teveel op de hals halen’ of een ‘grote last op de schouders dragen’. Ook hoofdpijnklachten kunnen het gevolg zijn van overmatige aanspanning van de spieren in schouder en nek, bijvoorbeeld door stress of een eenzijdige werkhouding. Gespannen spieren en pijnlijke verhardingen -de zogenaamde ‘knopen’- krijgen extra aandacht tijdens deze massage. Spierspanning wordt verlicht en de doorbloeding bevorderd.

Cranio Sacraal en massage

Met deze vorm van massage ligt merendeels de nadruk op cranio sacraal. In de praktijk heb ik gemerkt dat het fijn kan zijn om eerst gemasseerd te worden om daarna kennis te maken met cranio sacraal. De drempel is dan iets kleiner.

De massage technieken in combinatie met cranio sacraal technieken, is een mooie combinatie

van aanraking en ruimte creëren in het lichaam. Spieren worden vakkundig los gemasseerd

en het gaat verder door diep spierwerk of het ontwinden van het lichaam.

Ik hanteer verschillende methoden van aanraken. Soms zijn dat zachte, subtiele technieken en soms diepe, stevige technieken. 

Dat is afhankelijk van de persoon en het moment. Wat ik belangrijk vind is contact maken.

Contact niet alleen vanuit mij; de behandelaar met jou; de cliënt, maar vooral contact met jezelf; zo ontstaat er bewustwording van het zijn. Als je je bewust bent van wat je voelt, kun je klachten eerder signaleren en daarmee problemen voorkomen.
 

Cranio sacraal therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars deels of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. Raadpleeg voor vergoeding de polisvoorwaarden van uw verzekering. U kunt cranio sacraal therapie in uw polis vinden onder de rubriek alternatieve geneeswijze of alternatieve beweegzorg.

 

Massage is de oudste vorm van geneeskunde

 

Massagetherapie kent een lange geschiedenis. Aanraking is misschien wel de eerste en meest basale vorm van communicatie. De eerste mensen gebruikten aanraking om wonden te helen. En dat gebeurt nu nog steeds. Aanrakingen wordt nog steeds gebruikt om te troosten en pijn te verminderen, zonder ze te beschouwen als ‘massage’ 

WELEDA

In mijn praktijk in Wichmond werk ik uitsluitend met Weleda producten.

maak-een-afspraak-cranio-redeker.jpg