LICHAAMSGERICHTE THERAPIE COACHING op 1,5 meter afstand of ONLINE

Bij LICHAAMSGERICHTE THERAPIE werk ik met het volgen van de lichaamssensaties die zich in het lichaam afspelen, om daar meer bewust van te worden. Enkele voorbeelden van lichaamssensaties zijn: warmte, tintelingen, stroming, verstrakking, ontspanning, snelle of langzame hartslag, kippenvel, kou, kramp, ruimte, lichtheid, zwaarte, snelle of langzame ademhaling, alertheid of juist verdoofd enz..

WERKWIJZE
Tijdens de intake wil ik graag meer weten over je hulpvraag, helder krijgen wat er aan de hand is en met je bespreken welke therapievorm of combinatie hiervan het beste bij je past. 

De therapie kan beginnen bij je 
rode draad in je leven / de thema die steeds weer in je leven terug komt. Samen kijken, voelen en ont-dekken we wat de rode draad voor je betekent. Welke overlevingsstijl of strategieën zijn er. 
Denk aan moeite hebben met relaties, met je gezondheid, met het hebben van een fijn en veilig thuis. ( zie voor wie)

Verlangen; de wens om iets anders te beleven, te doen, iets van jezelf; wat tot nu toe niet lukt.  De wens om te veranderen komt voort uit een verlangen om de weg naar jezelf terug te vinden, om te leven zoals dat bij je past. Werkelijk vanuit je eigen behoeften en verlangens.

– Door rustig aan te ont-dekken en te voelen wat voor sensaties zich in het lichaam afspeelt.
– Ik nodig je vanuit veilige basis uit naar een “gezond” deel te gaan in ( of soms buiten je lichaam).
– Ik nodig je uit vanuit veilige basis naar een “overlevingsstrategie” te gaan.
- Vanuit deze basis nodig ik je uit om te voelen wat zich in je lichaam afspeelt; en kan de geblokkeerde levens energie op een veilige en rustige manier ontladen. Door deze ontlading ontstaat vaak direct een afname van stresssymptomen.

- Door het lichaam te voelen, naar het lichaam te ‘luisteren’ en deze te volgen, is het lichaam zelf instaat de vast zittende energie te ontladen. - Door zelfonderzoek, te voelen naar wat belemmerend wordt en juist ondersteunend werkt voor ons volle potentieel van levendigheid, en de ontplooiing en manifestatie van onze kwaliteiten, maken dit potentieel en de kwaliteiten over 't algemeen vrij.

 

Ik werk zowel met het denken als met onze lichamelijke en emotionele reacties. Van "gezond" deel naar "overlevingsstrategie". Door de wisselwerking en vanuit een veilige basis; maakt deze werkwijze juist effectief.
Ik werk vanuit het "hier-en-nu" perspectief, vanuit je volwassen deel naar het gekwetste kindsdeel.

TARIEF
60 minuten € 59,00

90 minuten € 69,00

Naar welke kust wil je oversteken, mijn hart?
Er is geen reiziger voor je uit, er is geen weg. Wees dapper hart, keer in tot je eigen lichaam, want daar vindt je vaste grond.
Kabir (Indiase dichter)
lichaamsgericht_therapie_zutphen.jpg