top of page

Werkvormen

Sessie

De sessies die ik geef laat je voelen, brengt je in contact met jezelf en zorgt zo voor bewustwording.
Wat heeft jou lichaam jou te vertellen?
Hoe komt het dat je bijvoorbeeld een burn-out hebt?
Het kan vaak een optelsom zijn van ervaringen die je hebt van jou leven en je kijk op je leven.

Samen nemen we de tijd om te ont-dekken wat klachten je eigenlijk heeft te vertellen.

Mijn specialisatie is
AANRAKING
- Door zachte aanraking op het lijf en aandacht te geven voor dat wat is. 
- Door zichtbaar te maken wat steeds niet gezien werd.
- Door te luisteren naar het lichaam, krijgt het lichaam de ruimte om het verhaal alsnog naar buiten te brengen.
Zodat jij en je lijf er mogen ZIJN.
LUISTEREN

- Ik luister naar wat jij mij verteld, maar ook de woorden die je niet verteld

INNERLIJK KINDWERK

- Door in contact te komen met je innerlijke kind, natuurlijk kind en gekwetste deel, kan je leren wie jij daadwerkelijk bent.

Veel gestelde vragen

FAQ

De verbonden adem brengt je (weer) in verbinding met je lichaam en gevoel.Je eigen adem is

Het eerste wat we doen als we geboren worden, is inademen. Het laatste wat we doen voordat we deze wereld verlaten, is uitademen. De reis daartussen is gevuld met Adem – Leven.
We ademen volledig als we echt in onszelf geloven en het leven omarmen. Onze ademhaling kan veranderen in tijden van stress of zorgen, en ons lichaam en onze psyche slaan deze energie op een onbewust niveau op.

Haal diep adem, omarm de reis en laat je adem je leiden op een transformerend pad van zelfonderzoek.

MEER INFORMATIE OVER ADEM

Craniosacraal-therapie is een zachte, uiterst subtiele, manuele behandeling die het bindweefsel terugbrengt naar ontspanning en vrijheid in beweging en het zelf-herstellende vermogen activeert.

Het brengt je van hoofd naar lichaam, van denken naar voelen, van tijd naar tijdloosheid. Het bijzondere aan deze vorm van ontspannen is de zachte, vriendelijke en respectvolle manier van aanraken.

 

Daardoor kan je lichaam en geest weer in balans komen, spanningen en stress verminderen en je kan je opgewekter en energieker gaan voelen.

MEER INFORMATIE OVER CRANIO

craniosacraal - redeker.png
“A massage is just like a movie, really relaxing and a total escape, except in a massage y

Het woord ‘holistisch’ is afgeleid van het Griekse woord ‘holos’, wat ‘geheel’ betekent.

Het basisprincipe van holisme is dat er geen scheiding bestaat tussen lichaam en geest. Hoe je leeft, hoe je denkt en voelt, wat je ervaart op fysiek vlak, het is allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.

MEER INFORMATIE OVER MASSAGE

Adem

Ademen is leven, ademen is de sleutel naar balans met jezelf, jezelf (her)vinden, volop in het leven staan.

Met een verbonden ademhaling open je als het ware je ademhalingssysteem.
Je krijgt meer zuurstof binnen dan normaal, wat van alles losmaakt in je hoofd en lijf. Je opent je weg naar je lichaam en gevoel, je onderbewuste met de verbonden adem.
Bijna iedereen heeft tijdens zijn persoonlijke reis te maken gehad met uitdagende situaties. Gevoelens zoals angst, woede, overweldiging, stress, schuldgevoel, schaamte of verdriet kunnen als gevolg daarvan intern vastgehouden worden.

Deze gevoelens kunnen van invloed zijn op ons welzijn en onze innerlijke overtuigingen en kunnen ons ervan weerhouden het leven te leiden dat we echt willen leven.

Door deze actieve manier van ademen worden gevoelens, emoties en energie-blokkades in je lichaam weer voelbaar. Door bewust te voelen en waar te nemen wat er in je lichaam lange tijd (onbewust) is opgeslagen, maak je het loslaten en verwerken ervan weer mogelijk. Je adem (levensenergie) stroomt weer door je lichaam zoals het hoort te stromen! Ik zorg dat dit alles in een bedding van rust, vertrouwen en veiligheid plaatsvindt.

De verbonden adem is een ademhalingstechniek die wordt gebruikt om gevoelens, spanning en negatieve overtuigingen uit het lichaam en het zenuwstelsel los te laten. Het brengt dingen naar de oppervlakte voor integratie, stelt ons in staat diep in onszelf te duiken om te genezen en innerlijke hulpbronnen aan te boren die ons in staat stellen te gedijen in het leven. Het heeft het potentieel om een diepgaande impact te hebben op onze mentale, emotionele en fysieke gezondheid.

Adem en stem

Tijdens een ademsessie kan je klank geven aan dat wat los komt. De stem is een unieke instrument om jezelf te kunnen 'helen'. 
Door de geblokkeerde energie los te laten via adem en stem kan je levensenergie, vreugde, speelsheid en creativiteit weer gaan stromen. 
 

Ademreis

Een ademreis duurt zo'n 1,5 - 2 uur.

Het is fijn om na de sessies tijd voor jezelf te nemen.

Hoe ziet de reis eruit?

 1. We beginnen met de intentie en voorgesprek. Wat zijn je verlangen / wensen om mee te nemen tijdens de sessie?

 2. Daarna ga je je ademreis maken met de verbonden adem, ongeveer 45 minuten. Door het gebruik van lichaamswerk kunnen emoties en herinneringen naar de oppervlakte worden gebracht en worden doorvoeld.

 3. Na de ademreis is er ruimte en tijd om de verbonden adem af te bouwen, om te integreren. We bespreken na hoe jij het hebt ervaren. Wat neem je mee naar huis en wat laat je achter?

Voordelen 

 • het kan je bevrijden van angst en of stress.

 • je voelt je helemaal energiek

 • je ervaart een diep voedende rust en ontspanning

 • je wordt meer bewust van emoties die je persoonlijke groei stoppen

 • door de adem kan je emotionele bagage gemakkelijker loslaten

 • het opent je adem en breid je leven uit

 • als je meer licht, liefde en bewustzijn in je leven wilt

 • je kunt natuurlijk ook een ademsessie gaan doen wanneer het lekker met je gaat en je verlangt in de flow te blijven

Ademcirkels

Een ademcirkel is een cirkel van vertraging, van stilte, in jezelf, met de ander, in de kring.

Meer over ademcirkels, klik hier.
Meer over de verbonden adem, klik hier
Het kan fijn zijn om een ademcirkel in je eigen vertrouwde omgeving te ontvangen met lieve mensen waarmee je een hartsverbinding mee voelt, neem contact met mij op en ik kijk graag samen met je wat ik voor jou kan betekenen!

GEZONDHEID 
Wanneer één van deze contra-indicaties op jou van toepassing is, dan hoor ik het graag. 

Medische en fysieke contra-indicaties 
• Zwangerschap (het is fijn als er bewustwording op is) 
• Hart- en vaatziekten 
• Astma 
• Epilepsie en ernstige neurologische aandoeningen 
• Hoge bloeddruk

Psychische contra-indicaties 
• Schizofrenie 
• Borderline symptomen 
• Bipolaire stoornis/ Psychose

THUIS…

DIE BIJZONDER FIJNE PLEK DIE VOELT
ALS THUISKOMEN EN WAAR JE LANGER
WENST TE VERBLIJVEN. 

                             Stephen Monné (Adem&Stem)

Cranio sacraal therapie spreekt het zelfgenezende vermogen op alle niveaus aan; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, afhankelijk van de situatie en de vraagstelling. In intense stilte en rust ontstaat er ruimte voor heling op een diep niveau.

Behandeling

Tijdens een Craniosacraal sessie krijgt je lichaam de kans zich totaal te ontspannen. Je kunt daarom het beste comfortabele kleren dragen. Van buitenaf is niets te zien, maar in je lijf kan er van alles gebeuren. Terwijl je op de behandeltafel ligt kan je het effect er van al merken, al ervaart een ieder dit op een eigen manier.

Door de zachte aanraking van gespannen gebieden kan het zijn dat er emotionele reacties ontstaan tijdens of na een behandeling. Als je dat wilt kunnen we samen onderzoeken hoe- en of de emotionele lading samenhangt met je lichamelijke klachten en integreren in de behandeling. Gaandeweg kom je in contact met datgene wat nodig is om letterlijk en figuurlijk weer in beweging te kunnen komen.

Cranio Sacraal Therapie is geen oplossing voor ziektes maar een doeltreffende en efficiënte methode om je lichaam beschikbaar te maken voor gevoelens en emoties. Om weer te leren voelen dat je bestaat. 

Baby's en kinderen

Het mooie vind ik wanneer je met kleine kindjes werkt;
♡ de moeder / vader komt kindje voor een sessie...
♡ of komt het kindje zodat de ouder een sessie kan ontvangen?
♡ wat voor een dynamiek is tussen kindje en ouders?

Ontspanning

Ter bevordering van je rust en welbevinden kun je een zeer effectieve cranio sacrale ontspanningsbehandeling nemen:
een uur lang de stilte in, met comfortabele kleren aan. Zodat je lichaam en geest weer in balans kan komen, spanningen en stress verminderen en je kan je meeropgewekter en energieker voelen, meer thuiskomen in je lichaam.

Still-point ~ NO-MIND 

Gedurende de behandeling kan het zijn dat het cranio-sacraal systeem stil komt te liggen. Dat wordt ook wel het stillpoint genoemd. Bij de mens is het zo dat die daarbij in een soort diepe slaap terecht komt, waarbij dan energie wordt onttrokken aan de hersenen en ingezet wordt voor reparatie van het lichaam. Ook tijdens onze slaap kennen we stillpoint-perioden waarin het lichaam zich herstelt. Mensen ervaren dit stillpoint als een moment van tijdloze heilzame rust.

Diep spierwerk ( of diep tisseu massage)

Wat ik interessant vind om te geven is diep spierwerk of diep tisseumassage. Deze methode bereikt de dieperliggende spieren. Het helpt het lichaam om blokkades op te heffen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd.

 

SER - Somato Emotioneel Release -

Soms is puur lichamelijk werk niet voldoende. Voelen we een blokkade die een emotionele historie heeft die nog niet opgelost is, dan is het mogelijk rechtsreeks met dit 'trauma' te praten. De cellen of de organen ('het trauma') hebben nog geen kans gehad om zich ook daadwerkelijk te uiten 'ze moeten hun verhaal kwijt'. Met respectvolle, zachte ondersteuning en met behulp van visualisatie en dialoog kan het lichaam een ​​lang vastgehouden en emotionele pijn leren loslaten.

 

Fascia

Fascia legt verbindingen in het hele lichaam. Het is vloeibaar, maar het kan ook verkleven. Trauma’s, verkeerde bewegingspatronen en stress hebben blijkbaar meer effect op de fascia dan op de spieren. Versmelten met de fascie is een belangrijk begrip binnen craniosacraal therapie. Tijdens een behandeling ga ik voelen naar eventuele spanningen in de fascie; in de vorm van dynamisch en verstild diep spierwerk, strekkingen en rotaties. Werken met de fascia kan je de openende, verbindende invloed ervaren, die de ademhaling heeft op lichaam, geest, gevoelsleven en spirit.

Ook zonder concrete klachten is een behandeling aan te bevelen om even tot jezelf te komen en de weldaad van diepe ontspanning te ervaren. Zo bevordert het je innerlijke rust en algeheel welbevinden.  

 

Zenuwstelsel

Cranio werkt direct met het zenuwstelsel en kalmeert de hersenkernen die bij stress een rol spelen. Cranio werkt direct met de hormoonklieren die de stresshormonen aanmaken en die een rol spelen bij de terugkoppeling naar rust en ontspanning.

Hierdoor kan cranio fijn zijn als ondersteuning met mensen met SOLK, dementie, MS, LONG-COVID, NAH of andere "onzichtbare" lichamelijke klachten.                                                                        

CRANIO

cranio

Het gehoord, gezien en gevoeld worden,

              daar ligt de kracht van Cranio.                  

Massage

MASSAGE

Ik geef massages vanaf 1 uur.

Ik vertraag tijdens het geven van een massage, zodat je lichaam nog meer in het hier en nu kan komen.

De basis van mijn massages is craniosacraal, stilte, voelen, wachten, ervaren.

Sinds 1994 masseer ik met veel liefde. Tijdens de opleiding van manuele therapeut ​(School voor Massage te Amsterdam, 3 jaar)(1994/1997) heb ik meerdere massage vormen eigen gemaakt. Zoals Rebalancing, Zweedse massage, Shiatsu, Zwangerschapsmassage en andere technieken. 

Zwangerschap
Met regelmaat masseer ik bij retraites van Marjolein Vos - Wombfulness, (zwangerschap retraite / mama en baby / mama en kind retraite).
In alle zachtheid en rust is deze massage met een combinatie van craniosacraal gericht is op je zwangere lichaam. Tijdens deze massage wordt je lichaam ondersteunt en ontlast waar dat nodig is. Je ligt tijdens de massage op je zij of op je rug.

Massage na de bevalling
Na de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Dit ontzwangeren kan zo'n ongeveer negen maanden duren. Voor het herstellen kan een massage fijn zijn.

Borstvoeding
Misschien geef je borstvoeding, de kans bestaat dat je last krijgt van vermoeide schouders en een stijve nek. Ook hier kan een massage voor verlichting zorgen.

Ontspanning

Je lichaam heeft net als al het andere, zoals je auto of je huis, onderhoud nodig. Door jezelf in topvorm te houden met een massage, kan je een groot verschil voelen tussen je beter voelen en meer kwaliteit van leven. Net zoals regelmatige lichaamsbeweging het lichaam verfijnd kan houden, kan regelmatige ontspanningsmassage helpen om het immuunsysteem sterk en veerkrachtig te houden. Kortom je regelmatige laten masseren kan langdurige gezondheidsvoordelen hebben.

Massage is de meest voorkomende van alle lichaamstherapieën. Het werd in het oude Griekenland gebruikt als behandeling voor sport- en oorlogsverwondingen. Tegenwoordig wordt massage gebruikt om spieren te ontspannen, stress te verminderen en aandoeningen te verlichten die worden verergerd door spierspanning.

Om je echt helemaal te kunnen ontspannen, dat kan soms behoorlijk lastig zijn. "Door gaan", "niet zeuren", "stel je niet zo aan" zijn zinnen die ik vaak hoor wanneer ik iemand spreek die bij mij komt om zichzelf meer te ont-dekken.

Samen gaan we kijken hoe jij je het beste kan ontspannen en wat je zoal tegen komt in je proces naar ontspanning toe.

bottom of page