top of page

Geraakt worden door aanraking

Welkom op mijn website

Ik ben Susanna,  een ervaren lichaamsgerichte therapeut / coach. Van nature ben ik nieuwsgierig van aard, ik ben nieuwsgierig wat jouw lichaam je heeft te vertellen.
Graag onderzoek ik samen met jou over bijvoorbeeld je adem;
 welk deel van je lichaam beweegt het meest wanneer adem je in en uit? Of welke bewegingen maak jij tijdens een gesprek? Voel jij je open of gesloten? Hoe zit of sta je nu? Is je houding comfortabel, of is er een lichaamssensaties die je verteld dat je de houding mag gaan aanpassen?


Mijn behandelingen zijn vanuit rust, stilte, aanraking, liefdevol hart en kennis; hierdoor is er een andere ingang naar het lichaam toe dan alleen maar praten. Ik luister met mijn handen wat je lichaam heeft te vertellen.

Susanna Redeker

Mijn specialisatie is
AANRAKING

- Door zachte aanraking op het lijf en aandacht te geven voor dat wat is. 
- Door zichtbaar te maken wat steeds niet gezien werd.
- Door te luisteren naar het lichaam, krijgt het lichaam de ruimte om het verhaal alsnog naar buiten te brengen.
Zodat jij en je lijf er mogen ZIJN.
LUISTEREN

- Ik luister naar wat jij mij verteld, maar ook de woorden die je niet verteld

INNERLIJK KINDWERK

- Door in contact te komen met je innerlijke kind, natuurlijk kind en gekwetste deel, kan je leren wie jij daadwerkelijk bent.

 

Voor wie?

Veel van mijn cliënten volgen of volgden al een vorm van therapie in de reguliere geestelijke gezondheidszorg; bijvoorbeeld bij GGNet. Dit blijkt echter vaak uitsluitend mentaal; er is nauwelijks tot geen aandacht voor het lichaam. Bij mij vullen ze dan deze lacune op.

Daarnaast zijn er veel mensen die bij mij komen voor ontspanningsmassages, waarbij ik ook handvatten aanreik om zélf beter te leren ontspannen. Komt er tijdens de massages ‘oud zeer’ naar boven, dan pakken we dat uiteraard meteen op. Want:

Hoe meer ballast je kunt loslaten, hoe vrijer je leven wordt!

Wie er ook bij mij komt, met welke hulpvraag ook, ik zorg altijd voor een veilige omgeving waarin verbinding vanuit het hart, respect en zachtheid centraal staan. Voel je je hierdoor aangesproken? Neem dan eens vrijblijvend contact op. 

Sessie

In de sessies gaan we samen op pad en maak ik gebruik van ademwerk, cranio, een luisterend oor en zelfonderzoek. Dit zijn diepgaande vormen van lichaamswerk, zodat je (weer) in contact komt met de wijsheid van je lichaam en lichaamsbewustzijn.

Werkvormen

In de loop der jaren heb ik diverse lichaamsgerichte werkvormen eigen gemaakt. Deze heb ik eerst zelf helemaal doorleeft, ervaren, in geademd en uitgeademd, doorvoelt tot in elke cel van mij; zoals adem, cranio en je "lichaamswijsheid" en ook mijn eigen ervaringen omtrent trauma, burn-out, onzichtbaar zijn, er niet meer willen zijn naar inzicht, innerlijk kind, yoga, bewustzijn en een zacht lief hart.

Je bent welkom! 

Adem, cranio en bewustwording

Bewust verbonden adem

Van overleven naar leven

De verbonden adem brengt je (weer) in verbinding met je lichaam en gevoel.

Cranio, vertragen, verstillen, voelen.png

Van tijd naar tijdloosheid

Cranio sacraal therapie is een zachte en ontspannende manier om de balans en harmonie in jouw lichaam te herstellen.

Massage, IK tijd, zelfzorg

Van haast naar onthaasten

Tijdens het geven van een massage vertraag ik, zodat je lichaam nog meer in het hier en nu kan komen.

Traject achterhoek

Van buiten naar binnen

Een traject met wekelijks een sessie kan je uitnodigen om de verdieping in te gaan met je eigen proces. 

Agenda - workshops

Samen zijn in verbinding

Met een flinke dosis liefde, zelfliefde, wijsheid en kracht waarin we elkaar dragen en ondersteunen.

verbondenadem-redeker.jpg

Over mij, Susanna

Mijn passie is om het pad van mijn hart te volgen, door bewustzijn en vooral door "vallen en opstaan".

Als kind was ik al een dromer. Nu vind ik het fijn om te creëren en ben ik graag in contact met het speelse kind in mij, dit uit zich tot creativiteit tijdens sessies, humor en speelsheid en vrolijke illustraties.

De natuur

Wanneer ik in de natuur ben, voel ik mij thuis.

Ik neem graag de tijd om aandacht te besteden aan al het prachtige groen om mij heen. Het bos is als een warm huis voor mij, daar voel ik mij geborgen. De boom, de kracht van de boom met de wortels in de aarde en de takken naar de hemel.

Heuvellandschap en bergen, de weidsheid, ver kunnen kijken. Er is iets aan de stille kalmte van de natuur dat aanstekelijk is en een stille kalmte in mijn geest achterlaat.

"Hoofd uit hart aan; tijdens een sessie bij Susanna maakte ik weer echt contact met mijzelf."
bottom of page