top of page

Ontdek de kracht van je adem

De verbonden adem brengt je (weer) in verbinding met je lichaam en gevoel.Je eigen adem is

ZOALS JE ADEMT, ZO LEEF JE

Waarom een Ademsessie?

Ademen is leven, ademen is de sleutel naar balans met jezelf, jezelf (her)vinden, volop in het leven staan.

Met een verbonden ademhaling open je als het ware je ademhalingssysteem. Je krijgt meer zuurstof binnen dan normaal, wat van alles losmaakt in je hoofd en lijf. Je opent je weg naar je lichaam en gevoel, je onderbewuste met de verbonden adem. Er kunnen emoties, angst of oud zeer loskomen. Hoe je ervaring ook is tijdens het ademen - hetzij aangenaam, het zij onaangenaam – zorg ervoor dat je adem verbonden blijft, dat je zo ontspannen mogelijk blijft en zo rustig mogelijk blijft liggen.

Een ademsessie
✓ Duur ca 1,5 - 2 uur
✓ Een innerlijke reis met de verbonden adem
✓ Je maakt ruimte voor jezelf, wie jij bent
✓ Je maakt gebruik van je eigen zelfhelend vermogen

Verbonden adem

De verbonden circulaire adem start in de onderbuik ( de zetel van het onderbewuste) en daarna door het krachtcentrum en het hart gaat alvorens de borst te bereiken. Spanningen en beperkingen / blokkades in deze gebieden kunnen dan worden opgelost.

De verbonden adem creëert een complete verbinding aan de hand van een volledig geopend ademhalingssysteem.

Bij het ademen in een verbonden ademsessie zorg je allereerst voor een ontspannen uitademing, daarna komt de nadruk op de inademing liggen, het omhoog laten komen van je buik ( en pas later je middenrif en borstgebied). Onze inademing sturen we bewust aan; onze uitademing laten we automatisch gaan ( vallen), niet meer dan een hoorbare zucht.

Hoe werkt het

Tijdens een ademsessie laat je de pauzes tussen je in- en uitademing bewust zoveel mogelijk  achterwege. Je ademt actief zuurstof in je lichaam wat ervoor zorgt dat de beperkte ademhalingsgebieden zich openen en dat je je energieniveau verhoogt. Hierdoor herstelt je natuurlijke ademhalingspatroon zich. Je ademt op een alerte manier, zodanig dat je ademhaling hoorbaar is voor jezelf.

THUIS…

DIE BIJZONDER FIJNE PLEK DIE VOELT ALS THUISKOMEN,
EN WAAR JE LANGER WENST TE VERBLIJVEN. 

                                                      Stephen Monné

Adem en stem

Tijdens een ademsessie kan je klank geven aan dat wat los komt. De stem is een unieke instrument om jezelf te kunnen 'helen'. 
Door de
geblokkeerde energie los te laten via adem en stem kan je levensenergie, vreugde, speelsheid en creativiteit weer gaan stromen. 

 

Voordelen ademwerk
• het kan je bevrijden van angst en of stress.
• je voelt je helemaal energiek
• je ervaart een diep voedende rust en ontspanning
• je wordt meer bewust van emoties die je persoonlijke groei stoppen
• door de adem kan je emotionele bagage gemakkelijker loslaten
• het opent je adem en breid je leven uit

• als je meer licht, liefde en bewustzijn in je leven wilt

• je kunt natuurlijk ook een ademsessie gaan doen wanneer het lekker met je gaat en je verlangt in de flow te blijven

 

Fysieke effecten van bewust verbonden ademhaling
Op fysiek niveau zal het ademen van de bewust verbonden adem meer zuurstof naar je cellen brengen, de nervus vagus stimuleren die vele lichaamsdelen verbindt, het reptielenbrein stimuleren en het autonome zenuwstelsel beïnvloeden.

Je kunt allerlei soorten gewaarwordingen opmerken, variërend van koude, hitte, tintelingen, jeuk, trillen, pijn of energiestoten en golven van extase. Dit zijn allemaal natuurlijke lichamelijke impulsen die we vaak onderdrukken. Creëer een veilige ruimte en laat deze bewegingen komen. Je zult je levendiger voelen dan ooit tevoren.
 

Emotionele effecten van bewust verbonden ademen
Op emotioneel vlak kunnen allerlei gevoelens opkomen. Gelukzaligheid, gelach en vreugde of angst, woede en verdriet. Laat ze opkomen en verdiep je adem om de ervaring in te gaan of keer terug naar een normale ademhaling om gewoon getuige te zijn van het ontvouwen van emoties die in je lichaam zijn opgeslagen.

We gaan niet in op verhalen; het lichaam spreekt dit soort taal niet en het weet niets van je levensdrama. Het is voldoende om je emoties gewoon te laten opborrelen, te voelen en te ervaren.

Hoe ziet een ademsessie eruit?

Een sessie duurt ongeveer 1,5 - 2 uur.

We beginnen met een intake gesprek, je hulpvraag en het neer zetten van je intentie. 
Het is fijn om gemakkelijke kleding aan te doen, zodat je alle bewegingsruimte hebt.

 

Zelf ben ik verwonderd wat een ademsessie met mij doet, voor mijn gevoel worden diepe lagen aangeraakt, zonder dat ik er over hoef te praten. Na afloop voelde ik mij elke keer als herboren!

Meer over de verbonden adem - blog -

Itentie

Een intentie zetten, is duidelijk aangeven wat je wilt manifesteren. Het is een bewuste positieve gedachte. Het heeft te maken met jouw drijfveer, je waarden, verlangens en dromen. Maar het kan ook verband houden met je doel, je levensmissie, met wat je vanuit je hart en ziel wil bereiken. 

De intentie begint met IK, het kan zijn: "IK HEB VERTROUWEN IN MIJZELF". Je zegt het in het HIER en NU.

Ik neem de tijd om de intentie neer te zetten en dat deze helemaal klopt voor je.

Door adem, aandacht en intentie samen te laten komen kan transformatie plaatsvinden, waarin geblokkeerde energie, die opgeslagen ligt op celniveau, losgelaten kan worden. Zo krijg je stap voor stap weer zeggenschap over je leven. Je speelsheid, creativiteit, levensvreugde en een diep vertrouwen in jezelf en het leven groeien.

GEZONDHEID 
Wanneer één van deze contra-indicaties op jou van toepassing is, dan hoor ik het graag. 

Medische en fysieke contra-indicaties 
• Zwangerschap (het is fijn als er bewustwording op is) 
• Hart- en vaatziekten 
• Astma 
• Epilepsie en ernstige neurologische aandoeningen 
• Hoge bloeddruk

Psychische contra-indicaties 
• Schizofrenie 
• Borderline symptomen 
• Bipolaire stoornis/ Psychose

ERVARINGEN ADEMWERK
" Door met Susanna samen te werken kreeg ik de kans om mezelf heel diep te ontdekken."

" Wat ik zo fijn vind aan het werken met Susanna, is hoe veilig ik me voel in haar aanwezigheid. Zij heeft mij ondersteunt om door zeer diepe en oude informatie te werken".

Vijf elementen van een verbonden ademsessie.png
bottom of page